Ajan­kohtai­sta

Terveysruoka on nousussa ravintoloissa

Ulkona syöminen yleistyy, mutta alkoholin nauttiminen ravintoloissa vähenee.

Ravintoloissa käy tulevaisuudessa entistä enemmän terveellistä ruokaa haluavia, lapsiperheitä ja aktiivisia senioreja. Näin kertoo tuore matkailun toimialaraportti.

Raportin mukaan ulkona syöminen yleistyy, mutta alkoholin nauttiminen ravintoloissa vähenee. Ravintoloiden alkoholimyynti onkin laskenut merkittävästi viime vuosina. Tämä johtuu muun muassa alkoholiveron kevenemisestä ja siitä, että alkoholia nautitaan entistä useammin muualla kuin ravintolassa.

Keskiolutpaikat ylipäätään vähenevät, ja anniskeluravintoloiden kapasiteetti kasvaa.

Yli puolella Suomen ravitsemisyrityksistä menee huonosti, mutta lähitulevaisuus on yritysten arvioiden mukaan melko positiivinen.

Miia Soininen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030