Säännölliset ruokailuajat tärkeitä terveydelle
Epäsäännölliset ateria-ajat osoittautuivat ruotsalaistutkimuksessa metabolisen oireyhtymän riskitekijäksi.
Epäsäännöllisesti ruokailevilla on suurentunut insuliiniresistenssin ja metabolisen oireyhtymän vaara. Karolinska Institutetin tutkimuksessa aterioiden frekvenssi ja ruokailuaikojen säännöllisyys osoittautuivat tärkeiksi ravitsemusneuvonnan kohteiksi.Tutkimukseen osallistui yli 4 000 miestä ja naista 60 vuoden iässä. Henkilöillä, jotka ilmoittivat kyselyssä syövänsä epäsäännöllisesti, oli suurempi vyötärönympärys sekä enemmän rasva-aineenvaihdunnan häiriöitä ja insuliiniresistenssin merkkejä kuin säännöllisesti syövillä.
Aterioiden frekvenssi vaikutti metabolisen oireyhtymän riskiin jopa riippumatta ruokavalion sisällöstä.
Marianne Jansson