Ajan­kohtai­sta

Uusi suositus potilaiden ravitsemushoitoon

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan uudella ravitsemushoitosuosituksella pyritään kehittämään ja yhdenmukaistamaan ravitsemushoidon käytäntöjä osana potilaan hoitoa ja kuntoutusta.

Kuvio 1 http://www.laakarilehti.fi/pics/Leipa_kasvikset_Pixmac.jpg
Valtion ravitsemusneuvottelukunta on laatinut uuden suosituksen potilaiden ravitsemushoitoon.

Ravitsemushoitosuosituksessa kuvataan sekä ravitsemushoidon että ruokapalvelun laatukriteerit. Tavoitteena on kehittää ja yhdenmukaistaa ravitsemushoidon käytäntöjä osana potilaan, asukkaan ja asiakkaan hoitoa ja kuntoutusta.

Terveyttä edistävä ravitsemus sekä sairauksien ravitsemushoito pyritään tuomaan osaksi potilaan hoitoa. Tärkeää on erityisesti vajaaravitsemusriskin seulonta hoidon alussa.

– Tehostettu ravitsemushoito nopeuttaa toipumista ja tuo kustannussäästöjä lyhentämällä hoitoaikaa, painottaa johtava ravitsemussuunnittelija Ulla Siljamäki-Ojansuu VRN:n tiedotteessa.

Suosituksen on laatinut ravitsemushoitoon perehtynyt asiantuntijaryhmä. Uusi suositus korvaa STM:n vuonna 1994 julkaiseman Ravitsemushoito ja ruokailu -suosituksen.

Suositus julkaistaan myöhemmin sähköisessä muodossa VRN:n kotisivuilla.

Tiina Lautala
Kuva: Pixmac

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030