1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Allergologit palkittiin kansainvälisen kongressin tuomisesta Suomeen
Ajan­kohtai­sta

Allergologit palkittiin kansainvälisen kongressin tuomisesta Suomeen

Antti Laurema ja Mika Mäkelä voittivat ensimmäistä kertaa jaetun Lääkäri&Kongressi -palkinnon.

Allergologit palkittiin kansainvälisen kongressin tuomisesta Suomeen Kuva 1 / 1 Kuva: Adobe/AOP

Uuden Lääkäri&Kongressi -palkinto on myönnetty LKT, professori Antti Lauermalle ja professori, lastenallergologi Mika Mäkelälle kansainvälisen allergiakongressin EAACI:n tuomisesta Suomeen.

Maailman suurimpaan allergiakongressiin saapui yli 8 000 delegaattia yli sadasta maasta, ja sen järjestäminen toi pääkaupunkiseudulle 12 miljoonaa euroa. Kongressi järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä kesällä 2017.

– Kongressin hakeminen vaatii pitkäjänteistä työtä, mutta Messukeskuksen ja Helsingin kaupungin tuki tekivät hakuprosessista joustavan ja kivuttoman. On ollut hienoa todistaa suomalaista huippuosaamista kansainvälisessä ympäristössä (- -). Suosittelen lämpimästi kaikkia kollegoja hakemaan omia kongressejaan Suomeen, sanoo Antti Lauerma tiedotteessa.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaettu 5 000 euron arvoinen palkinto nostaa esiin lääkäreitä, jotka ovat tuoneet oman alansa kongresseja Suomeen. Palkinnon rahoittaa Suomen messusäätiö.

Lue myös

Palkinto tuli pitkäjänteisen työn seurauksena.

– Antti Lauerman ja Mika Mäkelän työ on näyttö suomalaisesta sisusta ja suomalaislääkäreiden tiiviistä yhteistyöstä. EAACI-konferenssia haettiin lannistumatta Suomeen peräti 15 vuoden ajan, sanoo voittajan valintaan osallistunut Duodecimin koulutuspäällikkö Juha Pekka Turunen tiedotteessa.

Kirjoittajat
Tiiamari Pennanen

Etusivulla juuri nyt

Kolumni
Potilaan aika

Ehkä huokaisen väärässä kohtaa tai katson huolestuneen näköisesti potilaan laboratoriovastauksia, kirjoittaa Reetta Huttunen.

Ajassa
Uusi Lastensairaala paransi perheiden tyytyväisyyttä

– Hoidon perhekeskeisyys ja vanhempien läsnäolo toteutuvat nyt uudella ­tavalla, sanoo Lasten ja nuorten sairauksien linjajohtaja, lastenlääkäri Pekka Lahdenne.

Tiedepääkirjoitus
Pamoja tulinde maisha – yhdessä säästämme elämää

Kongon demokraattisessa tasavallassa ebolatautiepidemia alkoi yli vuosi sitten ja marraskuun 2019 loppuun mennessä infektioon on sairastunut 3 304 potilasta ja kuollut 2 199, Veli-Jukka Anttila kirjoittaa.

Ajassa
Apotti laajenee pääkaupunkiseudulla

– Alkuun oli pelonsekainen fiilis, sanoo Uudessa lastensairaalassa työskentelevä Mikael Kuitunen.

Ajassa
Miksi ei Potilasturvallisuuskeskus?

Vaasassa perustettiin viime vuonna keskus, joka on saanut enemmän ­huomiota nimestään kuin tehtävästään.

Pääkirjoitus
Yleislääketieteen rajat hämärtyvät

Yleislääkärien keskittyminen suppeampiin kokonaisuuksiin tulee väistämättä tarpeelliseksi, kirjoittaa Petja Orre.