1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Erikoistumispaikka tulevaisuuden johtajalle
Ajan­kohtai­sta

Erikoistumispaikka tulevaisuuden johtajalle

HUS:n yhtymähallintoon on perustettu erikoistuvan lääkärin määräaikainen virka helpottamaan johtamisesta kiinnostuneiden nuorten lääkäreiden uravalintoja.

Erikoistumispaikka tulevaisuuden johtajalle Kuva 1 / 1 Kuva: Mikko Kakelä

HUS:n yhtymähallinnossa on juuri päättynyt haku erikoistuvan lääkärin määräaikaiseen virkaan. Määräaikaisuus on vuoden mittainen.

Paikka on tarkoitettu terveydenhuoltoon erikoistuvalle - tai muuten hallinnollisista tehtävistä kiinnostuneelle.

Tavallinen tapa pätevöityä terveydenhuollon erikoislääkäriksi on työskennellä tutkijana. Toisaalta moni hallintoon päätynyt lääkäri erikoistuu terveydenhuoltoon uran myöhemmässä vaiheessa.

– Heillä on valmiiksi jokin muu erikoisala, mutta hallinnon tehtäviin päätyessään he huomaavat, että samalla voi tehdä toisen erikoistumisen, HUS:n hallintoylilääkäri Teppo Heikkilä kuvaa.

Heikkilällä on tuntuma, että aiempaa useampi nuori lääkäri olisi kiinnostunut tähtäämään suoraan hallinnolliselle uralle. Vaihtoehtoja on kuitenkin vähänlaisesti.

– Julkisella puolella on valitettavan vähän tehtäviä, joissa voi perehtyä hallintoon ja johtamiseen koulutusmielessä, hän sanoo.

Lue myös

Tähän puutteeseen uusi virka tuo helpotusta. Työsuhde on määritelty vuoden mittaiseksi, koska siinä ajassa aiheeseen ehtii perehtyä, mutta toisaalta saadaan myös vaihtuvuutta.

Heikkilä on hyvin tyytyväinen siitä, että virka on HUS:iin nyt saatu. Hän kuvaa tavoitteita sekä yleviksi että itsekkäiksi.

– Haluamme tehdä osamme siinä, että Suomeen saadaan parempia lääkärijohtajia. Toki toivomme myös, että ainakin osa jää HUS:n palvelukseen.

Kirjoittajat
Hertta Vierula

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Korona koettelee vanhuksia

Vanhukset ovat olleet eristyksissä kohta vuoden. Mitä heidän kunnostaan tiedetään?

Tiedepääkirjoitus
Sepelvaltimotaudin kajoavan hoidon asema on tarkentumassa

Toimenpidetekniikat ovat kehittyneet sekä kardiologiassa että kirurgiassa, sanoo Jari Laukkanen.

Pääkirjoitus
Lääkäri on kirjoittaja

Tärkeintä on, että viesti välittyy niille lukijoille, joille se on tarkoitettu, kirjoittavat Pertti Saloheimo ja Pertti Mustajoki.

Kolumni
Kuolemattomuuden kiirastuli

Harvempi enää kuoli suorilta jaloin, kirjoittaa Jani Kaaro.

Ajassa
Videorobotti vähentää koronapotilaita hoitavien altistumisriskiä

Elisan videorobotti on ollut lääkärien ja hoitajien apuna HUS:n Kirurgisessa sairaalassa.