Erikoistuvien lääkärien tyytyväisyys HUS:iin parani
Lääkärien arviot HUS:n johtamisesta, esimiestyöstä ja oman yksikön toiminnasta ovat työyhteisön kriittisimpiä, kertoo sairaanhoitopiirin työolobarometri.
HUS:n erikoistuvat lääkärit ovat tyytyväisempiä työoloihinsa kuin kaksi vuotta sitten, kertoo sairaanhoitopiirin tekemä kysely.
Erikoistuvat antavat nyt parempia arvioita päivittäisen toiminnan johtamiselle ja perehdytykselle, mutta ovat edelleen arvioissaan HUS:n yleistä tasoa kriittisempiä.
Esimiestyötä mittaava indeksi on erikoistuvilla lääkäreillä korkeampi kuin muilla lääkäreillä ja HUS:ssa keskimäärin. Palautteen antamiseen erikoistuvat eivät kuitenkaan ole niin tyytyväisiä.
Puolet lääkäreistä osallistui kehityskeskusteluun
Lääkärit ovat kaikkiaan kriittisin ammattiryhmä HUS:n johtamista, esimiestyötä ja oman yksikön toimintaa kohtaan. Arviot ovat kuitenkin menneet myönteiseen suuntaan. Asteikolla 1–5 lääkärit antavat HUS-tason johtamiselle arvosanan 3,4.
Vuoden 2011 työolobarometrin mukaan vain 44 prosenttia lääkäreistä oli osallistunut kehityskeskusteluun. Nyt kehityskeskusteluja oli käynyt 56 prosenttia lääkäreistä, mikä oli vähemmän kuin muilla ammattiryhmillä.
– Työn itsenäisyyteen, tyytyväisyyteen omaan työhön ja työn merkityksellisyyteen liittyvissä kysymyksissä lääkäreiden arviot olivat HUS-tason keskiarvoa korkeammat. Samoin työpaikkahäirinnän ja itseen kohdistuvan väkivallan uhkaa tai väkivaltaa lääkärit kokivat HUS-tason keskiarvoa vähemmän, henkilöstöjohtaja Outi Sonkeri kertoo.
Lääkärit ovat vähiten kuormittuneita ja arvioivat työkykynsä hyväksi. 85 prosenttia lääkäreistä suosittelisi omaa työyksikköään työpaikkana.
HUS:n mukaan työolobarometin tulokset ovat menneet myönteiseen suuntaan jo usean vuoden ajan. Tuoreen kyselyn tulosten perusteella sairaanhoitopiiri aikoo parantaa kehityskeskustelujen hyödyllisyyttä, esimiestyön tukea ja henkilökunnan osallistamista muutoksissa.
Miia Soininen
Kuva: Mikko Käkelä