Ajan­kohtai­sta

Haku EU:n terveyspolitiikan hallintovirkamiehiksi umpeutuu pian

Tapani Piha kannustaa suomalaisia lääkäreitä osallistumaan kilpailuna järjestettävään hakuun.

Anne Seppänen
Kuvituskuva 1
Adobe/AOP

EU hakee terveyspolitiikan virkamiehiä ja haku on umpeutumassa 22. kesäkuuta. Haku järjestetään kilpailuna, jonka läpäisseet pääsevät varallaololistalle. Listalla oleville ehdotetaan työtehtävää sellaisen avautuessa.

Terveydenhuollon erikoislääkäri Tapani Piha osallistui vastaavaan terveysalan kilpailuun vuonna 1998 ja aloitti työn EU:n komissiossa vuonna 2001. Hän palasi Suomeen kolme vuotta sitten ja työskentelee nyt neuvonantajana Sitrassa.

Piha kannustaa suomalaisia lääkäreitä osallistumaan hakuun. Tällaisia terveysalan kilpailuja järjestetään vain kerran vuosikymmenessä.

– Työ komissiossa on erinomaisen kiinnostavaa ja palkitsevaa. Se on ainutlaatuinen kansainvälinen tehtävä, jossa pääsee sekä vaikuttamaan Euroopan kehitykseen että oppii jäsenmaiden ihmisistä ja toiminnasta, Piha kertoo.

Lääkärin tutkinto sopii hyvin

Kolmesta kilpailusta ensimmäinen koskee terveyspolitiikkaa ja lainsäädäntöä, toinen elintarviketurvallisuuden virkamiehiä ja kolmas auditoreja.

Hakijalla on oltava soveltuva korkeakoulututkinto ja sen jälkeen hankittu kuuden vuoden työkokemus.

– Lääkärin tutkinto sopii hyvin, mutta monet muutkin tutkinnot kelpaavat, Piha kertoo.

Lue myös

Hän toteaa, että listalle pääsy ei ole helppoa, koska sille otetaan vain kourallinen ihmisiä, terveyspolitiikan listalle tällä kertaa 41 kilpailun läpäissyttä koko EU:sta. Maakohtaisia kiintiöitä ei ole. Komissiossa tehtävänä on EU:n terveyspolitiikan kehittäminen ja edistäminen.

Kilpailun järjestää Euroopan unionin henkilöstövalintatoimisto (EPSO).

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030