1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. HUS-piirille toimialajohtajat
Ajan­kohtai­sta 29/1999 vsk 54 s. 3569

HUS-piirille toimialajohtajat

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin järjestelytoimikunta on valinnut HUS-piirille toimialajohtajat. Kirurgian toimialan johtajaksi valittiin äänestyksen jälkeen Helsingin sairaalajohtaja, dosentti Seppo Vainionpää. Vainionpää voitti äänestyksessä vastaehdokkaana olleen Jorvin sairaanhoitoalueen johtajan Arto Alangon äänin 11-5, yksi äänesti tyhjää.

Sisätautien toimialan johtajaksi valittiin HYKS:n sisätautien tulosyksikön johtaja, dosentti Carola Grönhagen-Riska ja lasten ja nuorten sairauksien toimialan johtajaksi nykyinen Lasten ja nuorten sairaalan varatulosjohtaja, LKT Veli Ylitalo.

Myös naistentautien ja synnytysten toimialan johtajasta äänestettiin. Kätilöopiston sairaalan johtaja, dosentti Maija Haukkamaa voitti äänestyksessä Naistenklinikan tulosjohtajan, dosentti Olavi Yli-Korkalan äänin 14-3.

Neurologian ja neurokirurgian sekä silmä-. ja korvasairauksien toimialan johtajaksi valittiin HYKS:n johtajaylilääkäri, professori Pekka Karma ja psykiatrian toimialan johtajaksi Helsingin psykiatristen sairaaloiden tulosjohtaja, dosentti Heikki Katila.

Lue myös

Kuvantamisen toimialan johtajaksi valittiin Töölön sairaalan osastonylilääkäri, dosentti Jaakko Kinnunen ja laboratoriotoiminnan toimialajohtajaksi osastonylilääkäri, LKT Lasse Viinikka.

Toimialajohtajien tehtävät olivat sisäisessä haussa. Toimialajohtajat valittiin muodollisesti loppuvuodeksi, mutta heidän on tarkoitus jatkaa viroissaan myös vuodenvaihteen jälkeen.

Etusivulla juuri nyt

Liitossa
Asiakkaat, potilaat ja pelisäännöt

Hämmentyneenä olen seurannut presidentti Trumpin koronan hoitotoimia, kirjoittaa Minna Kaarisalo.

Ajassa
Korona vaikutti lasten rokotuksiin

Pikkulasten rokotuksia annettiin keväällä vähemmän kuin viime vuonna.

Tieteessä
Vaihdevuosioireiden erotusdiagnostiikka

Tärkeimmät erotusdiagnostiikassa huomioitavat sairaudet ovat uniapnea ja kilpirauhasen toimintahäiriö.

Ajassa
Vastalääke ry aikoo laajentaa uusille paikkakunnille

Yhdistys on saanut 61 000 euron apurahan.

Tieteessä
Alzheimerin taudin ja työuupumuksen välillä yhteys?

Sairauksien taustalta löytyi osin samoja geenejä.