Lehti 35: Ajan­kohtai­sta 35/1996 vsk 51 s. 3764

Ilmo Jolkkonen - vuoden 1996 kunnallislääkäri

Kunnallislääkärit ry:n arvonimen Vuoden 1996 kunnallislääkäri sai Mikkelin seudun terveyskeskuksen johtava ylilääkäri, Ilmo Jolkkonen.

Ilmo Jolkkonen on toiminut kunnallislääkärinä Mikkelin seudulla valmistumisestaan, eli vuodesta 1974 lähtien ja johtaa nyt 33 lääkärin väestövastuuterveyskeskusta.

Hän on toiminut terveyskeskustoiminnan asiantuntijana aikanaan lääkintöhallituksessa ja sen jälkeen STAKEsissa ja Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksessa, joiden pysyvä asiantuntija hän on edelleen.

Kunnallislääkärit ry:ssä ja Lääkäriliiton eri tehtävissä Jolkkonen on toiminut myös parikymmentä vuotta. Omalääkärijärjestelmän kehittämiseen hän osallistui liitossa alusta lähtien. Omassa työssään hän otti järjestelmän käyttöön jo kokeiluvaiheessa ja on luonut paikkakunnalleen hyvin toimivan väestövastuuterveyskeskuksen.

Lue myös

Kunnallislääkärit ry:n puheenjohtaja Hanna Salmenpohja tiivisti kunniakirjaa luovuttaessaan valintaperusteet näin: "Ilmo on lääkäri ja johtaja paikallaan. Siitä ovat osoituksena tyytyväiset potilaat, toimivat terveydenhuoltopalvelut paikkakunnalla ja pysyvät, tyytyväiset ja kollegaansa luottavat lääkärit ympärillä."

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030