Ajan­kohtai­sta

Kati Myllymäki: Seksuaalikasvatus ja ehkäisy vähentävät abortteja

Elämän pyhyyden kunnioittamista on myös se, että suojelee tyttöjä ja naisia puoskarien tekemiltä raskaudenkeskeytyksiltä, Myllymäki sanoo.

Minna Pihlava
Kuvituskuva 1

Paras tapa vähentää raskaudenkeskeytyksiä ei ole aborttien vaikeuttaminen vaan seksuaalikasvatuksen ja ehkäisyn saatavuuden helpottaminen, kirjoittaa Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki blogissa.

Abortti nousi keskustelun aiheeksi sen jälkeen, kun ulkoministeri Timo Soini otti kantaa aiheeseen. Hän ilmaisi tyytyväisyytensä Argentiinan senaatin äänestystulokseen, jonka mukaan abortin saaminen maassa ei helpotu.

Raskauden tarkoituksellinen keskeyttäminen on vaikea asia niin naiselle itselleen kuin terveydenhuollon ammattilaisille. Lääkärillä on oikeus toimia vakaumuksensa mukaisesti, mutta tämä ei Myllymäen mukaan saa vaarantaa potilaan oikeutta saada tarvitsemaansa hoitoa, ehkäisyä tai raskauden keskeytystä.

Lue myös

– Elämän pyhyyden kunnioittamista on myös se, että suojelee tyttöjä ja naisia puoskarien tekemiltä raskaudenkeskeytyksiltä, Myllymäki sanoo.

Lue blogi kokonaisuudessaan Lääkäriliiton sivuilta.

Kirjoittajat

Minna Pihlava

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030