1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Kelan kooste lääkäreille viime vuoden resepteistä tulossa
Ajan­kohtai­sta 16/1998 vsk 53 s. 1943

Kelan kooste lääkäreille viime vuoden resepteistä tulossa

Kela lähetti vuosi sitten ensimmäistä kertaa henkilökohtaisen koosteen kaikille vähintään 200 reseptiä vuonna 1996 kirjoittaneille lääkäreille. Siitä lääkäri näki mm. resepteistään kertyneet kustannukset ja korvaukset ja niiden muutoksen vuoteen 1995 verrattuna. Lisäksi vastaanottaja saattoi verrata omia lukujaan koko maan sekä oman erikoisalansa vastaaviin tietoihin. Lisäksi koosteeseen oli listattu reseptimääriltään ja kustannuksiltaan suurimmat lääkeryhmät.

Vuotta 1997 koskeva kooste postitetaan kesäkuun alkupäivinä. Se on muodoltaan lähes samanlainen kuin edellinen. Uutuutena on yleislääketieteen erikoislääkäreiden sekä erikoistumattomien lääkäreiden ryhmittely sen mukaan, toimivatko he terveyskeskuksessa vai jossakin muualla. Moni lääkäri toivoi tällaista toimipaikkakohtaista vertailua viimevuotisesta koosteesta Kelalle antamassaan palautteessa. Kaikkien suurimpien erikoisalojen tunnusluvut julkaistaan Lääkärilehden seuraavassa numerossa, josta kukin lääkäri voi nähdä oman alansa saldon muihin verrattuna.

Lääkärit ottivat edellisen koosteen erittäin myönteisesti vastaan. Tämänvuotisessa postituksessa ei ole erillistä palautelomaketta kuten vuosi sitten, mutta Kela on varautunut ottamaan vastaan kommentteja sekä vastaamaan mahdollisiin kysymyksiin.

Lue myös

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Hyvää kesää

Lääkärilehden uutistuotanto jää kesätauolle juhannuksena.

Tieteessä
Kotimittaus toimiva vaihtoehto verenpaineen vuorokausirekisteröinnille

Sen sijaan kajoamattomasti arvioidun sentraalisen verenkierron paineen mittaus ei näyttänyt tuovan lisähyötyä diagnosointiin.

Ajassa
Lääkekorvaukset ylittivät 1,5 miljardia euroa

Kelan maksamat lääkekorvaukset kasvoivat viime vuonna 91 miljoonaa euroa.

Ajassa
Biopankkien toimintaa yhtenäistetään

Biopankkilain uudistuksessa sovitettiin yhteen biopankkilainsäädännön ohjausryhmän tunnistamat muutostarpeet ja EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämät muutokset.

Ajassa
Klamydia, tippuri ja kuppa leviävät

Seksitautien määrä lisääntyi selvästi vuonna 2019.

Ajassa
Aloittaako HUS kohdunsiirrot?

HUS suunnittelee pilottitutkimuksen aloittamista ja kohdunsiirtoryhmän perustamista.