1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Kiireettömien pyyntöjen mobiilisovellus on Vuoden kandi-innovaatio
Ajan­kohtai­sta

Kiireettömien pyyntöjen mobiilisovellus on Vuoden kandi-innovaatio

Malli voi vähentää terveydenhuollon työntekijöiden työn keskeytymistä.

Kiireettömien pyyntöjen mobiilisovellus on Vuoden kandi-innovaatio Kuva 1 / 1

Väinö Forss on voittanut Vuoden kandi-innovaatio -kilpailun. Hänen ideoimansa Kutsu ja konsultoi lääkäri oikein -mobiilisovellus voi vähentää terveydenhuollon työntekijöiden työn keskeytymistä ja karsia päivystäjän levon keskeytyksiä. Samalla turhien keskeytysten aiheuttamat virhemahdollisuudet vähenevät.

Vuoden kandi-innovaatio -kilpailun järjestivät Suomen Medisiinariliitto ja Terveystalo. Kilpailu toteutettiin nyt neljättä kertaa.

40-vuotias Forss on kolmannen vuosikurssin opiskelija Tampereen lääketieteellisessä tiedekunnassa. Hän oli jo kuopannut haaveet lääketieteen opinnoista, mutta heikot työllistymismahdollisuudet aiemmassa ammatissa johdattivat alanvaihtoon.

– Perusopintojen loppuunsaattaminen on ensisijainen tavoitteeni, ja samalla myös väitöstutkimus on tekeillä. Tavoitteena olisi saada tohtorintutkinto valmiiksi pian lisensiaatiksi valmistumisen jälkeen. Aion hankkia avoimin mielin kokemuksia mahdollisimman laajalti alalta, sanoo Väinö Forss tiedotteen mukaan.

Sovellusta ei ole

Terveystalon julkisten palveluiden lääkärirekrytoinnista ja kandiyhteistyöstä vastaava aluejohtaja Anni Huotari kuvaa kilpailua kovatasoiseksi ja voittajan valintaa vaikeaksi.

– Päivystäminen on merkittävässä roolissa monien lääkäreidemme työssä, ja haluamme kehittää jatkuvasti päivystäjien työtä ja työvälineitä, siksi voittajatyö oli erityisen kiinnostava, hän sanoo tiedotteen mukaan.

Järjestäjät haluavat kilpailun kautta nostaa ajankohtaisia aiheita lääketieteestä sekä lisätä yhteiskunnallista keskustelua lääketieteen opiskelijoiden parissa.

– Haluamme myös osaltamme tukea opiskelijoiden ideoita yhteiskunnan ja terveydenhuoltojärjestelmän parantamiseksi innovaatiokilpailun muodossa, kertoo Iikka Piiroinen Suomen Medisiinariliitosta tiedotteessa.

Lue myös

Nyt palkittiin toimintamalli, jonka pohjalta mobiilisovellus on mahdollista tehdä. Sovellusta ei toistaiseksi ole olemassa tai tekeillä.

– Minulla ei ole tällä hetkellä resursseja saattaa sovellusta tuotantoon, eikä toistaiseksi ole ollut yhteistyöneuvotteluitakaan, Forss sanoo.

Forssin lisäksi kilpailun finaaliin ylsivät Humam Hamid Tampereelta sekä Taina Huotari ja Tuomas Majuri Oulusta. Voittaja pääsee valitsemaansa lääketieteelliseen huippukongressiin. Forss kertoo, että ei ole vielä valinnut kongressikohdetta.

Kuva: Fotolia

Juttuun täydennetty Forssin kommentit kello 11.48.

Kirjoittajat
Minna Pihlava

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Lääkäriliitto aloittaa yt-neuvottelut

Neuvotteluilla tavoitellaan puolen miljoonan euron säästöjä.

Ajassa
Etäkuntoutus antaa vaihtoehdon

Kelan hanke paljasti, että ­etäkuntoutus voi antaa yhtä hyvät tulokset kuin perinteinen kuntoutus.

Pääkirjoitus
Lääkäreille mahdollisuus tutkimustyöhön

Erityisen ongelmallinen vaihe tutkijan uralla on väitöskirjan jälkeinen aika, kirjoittaa Hannu Halila.

Ajassa
Eteisvärinän tunnistus kuluttajan taskuun

Kuopiolaisen Heart2Save-startupin ja Suunnon kehittämä tuote mahdollistaa muun muassa eteisvärinän tunnistamisen kotioloissa.

Kolumni
Veljen vartijana

Kollegoja hoitavat lääkärit kantavat suurta vastuuta, kirjoittaa Päivi Hietanen.

Keskustelua
Lääkkeiden saatavuushäiriöt pian paremmin näkyvillä

Tieto lääkkeiden saatavuudesta tulee vuoden vaihteessa osaksi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean lääkehakupalvelua.