1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Kuntoutusta lääkäreille
Ajan­kohtai­sta 13/1998 vsk 53 s. 1533

Kuntoutusta lääkäreille

Lääkäreille järjestetään tänä vuonna ammatillisesti syvennettynä lääketieteellisenä varhaiskuntoutuksena (ASLAK(R)-toiminta) ensimmäinen valtakunnallinen ASLAK-kurssi Helsingissä Kuntoutussäätiön Malminkartanon Kuntoutuskeskuksessa. Kurssi (nro 17615) toteutetaan kolmiosaisena seuraavasti: 1 jakso 26.10.-30.10.1998 = 5 vrk sekä vuonna 1999 kurssin II-jakso 12 vrk ja III-jakso 5 vrk, joiden ajat sovitaan myöhemmin. Kurssille otetaan 10 osanottajaa. Kurssista on varattu 4 paikkaa Etelä-Suomen alueelle/ Diacor Terveyspalvelut.

Vastaavia kursseja on toteutettu ja toteutetaan myös tänä vuonna työpaikkakohtaisina tai alueellisina kursseina Malminkartanon Kuntoutuskeskuksessa.

ASLAK-toiminta on Kelan järjestämä varhaiskuntoutuksen muoto, joka kohdistuu työssä oleviin henkilöihin ja joka on tavaramerkillä suojattu ja standardoitu toiminta. Sen tavoitteena on työkyvyn pitkäaikainen parantaminen ja työkyvyn säilyttäminen silloin, kun työkyvyn heikkenemisen riskit ovat todettavissa. Se on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työssä pidempään ja joilla on alkanut ilmetä erilaisia työtä ja hyvinvointia haittaavia oireita. Näitä voivat olla erilaiset kiputilat kuten tules-oireilu, päänsärky sekä yleinen fyysinen ja psyykkinen rasittuneisuus.

Lue myös

Kurssille hakeutuva tarvitsee työterveyslääkäriltään B-lääkärinlausunnon kuntoutusta varten. Sen lisäksi hakija laatii oman lyhyen selvityksen tilanteestaan ja kuntoutuksen tarpeestaan. Haku tälle kurssille päättyy 10.8.1998. Hakemus toimitetaan Kelan kuntoutuslinjalle osoitteella PL 78, 00381 Helsinki.

Lisätietoja ASLAK-kuntoutuksesta antavat Kelan kuntoutuslinjalta suunnittelija Marjatta Kallio, puh. (09) 434 3225 tai vakuutussihteeri Tarja Siitonen, puh. (09) 434 3756.

Etusivulla juuri nyt

Tieteessä
Oksikodoni sopii synnytyskivun lievitykseen

Avautumisvaiheen alkuvaiheessa ihonalaisesti annettu oksikodoni lievitti supistusten aikaisia kipuja tehokkaasti.

Ajassa
Työhyvinvointi jopa parani

Krooninen väsymys väheni koronakeväänä, raportoi Työterveyslaitos.

Blogi
Elokuu – paluu pienempiin bootseihin

Tuhkimon taika haihtuu ja palataan takaisin omaan arkeen, kirjoittaa Terhi Savolainen.

Kommentti
Uusi normaali: lapset kärkeen

On aika herätellä keskustelua yhteiskunnan tärkeysjärjestyksestä, kirjoittaa Silja Kosola.

Ajassa
Poikkeusaika ei vähentänyt päivystysleikkauksia

Päivystyskirurgian saatavuus on turvattava myös poikkeusaikoina, osoittaa TAYS:n johtama tutkimus koronakeväältä.

Ajassa
Suomessa aletaan tutkia koronavirusepidemian vaikutusta syöpäpotilaisiin

Tutkimuksessa selvitetään, miten koronavirustartunta vaikuttaa syöpien diagnosointiin, syöpähoitojen aloittamiseen, annettuihin syöpähoitoihin, niiden haittavaikutuksiin sekä potilaiden elämänlaatuun ja elinaikaan.