Ajan­kohtai­sta

Lääkärikunta sai tunnustuksen EU-parlamentilta

Työ koronaepidemian aikana sai palkinnon.

Minna Pihlava
Kuvituskuva 1
EU / Eric VIDAL

Euroopan parlamentti on myöntänyt tunnustuksen lääkäreille ja sairaanhoitajille heidän työstään koronaepidemian aikana.

Euroopan lääkärijärjestö CPME ja Euroopan hoitajajärjestö EFN vastaanottivat tunnustukset viime perjantaina.

Järjestöt saivat erityistunnustuksen tilaisuudessa, jossa jaettiin parlamentin Euroopan kansalaisen palkinnot.

Palkinnon saajia voivat ehdottaa kansalaiset, organisaatiot ja mepit.

Tänä vuonna palkintoa ehdotettiin suurelle määrälle lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Erityistunnustus päätettiin jakaa koko lääkäri- ja hoitajakunnalle.

Palkintojenjakotilaisuudessa puhunut EU-parlamentin varapuhemies Dita Charanzová kutsui lääkärien ja hoitajien työtä koronapandemian aikana sankarilliseksi.

CPME:n puheenjohtaja Frank Ulrich Montgomery sanoi kiitospuheessaan ottavansa palkinnon ylpeänä ja nöyränä vastaan potilaiden vuoksi parhaansa tehneen eurooppalaisen lääkärikunnan puolesta.

– Terveydenhuollolle tämä virus on luultavasti äärimmäisin haaste, jonka olemme urallamme joutuneet lääkäreinä kohtaamaan, hän sanoi videotaltioidussa tilaisuudessa.

Suomen Lääkäriliitto on ollut CPME:n täysjäsen vuodesta 1994.

Mieli ry sai palkinnon

Tilaisuudessa palkittiin hankkeita 27 EU-maasta vuosilta 2020 ja 2021. Viime vuoden palkintojenjako siirtyi koronatilanteen vuoksi.

Lue myös

Suomesta tämän vuoden Euroopan kansalaisen palkinnon saivat Mieli ry:n Kriisipuhelimen vapaaehtoiset. Vuoden 2020 palkinto myönnettiin EKOenergian ympäristömerkille.

Vuodesta 2008 jaettu Euroopan kansalaisen palkinto myönnetään kansalaisille tai järjestöille, jotka edistävät toiminnallaan kansalaisten keskinäistä ymmärrystä tai helpottavat rajat ylittävää tai valtioiden välistä yhteistyötä EU:ssa.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030