Ajan­kohtai­sta 42/2021 vsk 76 s. 2378

Lääkärilehti Forum lasten ja nuorten hyvinvoinnista

Tapahtuma ­järjestetään 3. marraskuuta.

Pertti Saloheimo
Kuvituskuva 1
Kimmo Brandt

Miten kouluterveydenhuolto pitäisi järjestää, pohtii Silja Kosola esityksessään Lääkärilehti Forumissa.

Kuvituskuva 2
Ville Heinonen

Laura Häkkinen puhuu Lääkärilehti Forumissa nuorille perustasolla tarjottavista psykoterapiamahdollisuuksista.

Useimmat lapset ja nuoret voivat hyvin mutta liian monet huonosti.

Koronapandemia etäkouluineen ja rajoituksineen on vaikuttanut lasten ja nuorten vointiin erityisellä tavalla. Näitä vaikutuksia kuvailee 3. marraskuuta järjestettävässä Lääkärilehti Forumissa Hus lastenpsykiatrian linjajohtaja Leena Repokari.

Nuorisolääketieteen dosentti Silja Kosola pohtii, miten kouluterveydenhuolto tulisi järjestää, ja nuorille perustasolla tarjottavista psykoterapiamahdollisuuksista kertoo Hus nuorisopsykiatrian linjajohtaja Laura Häkkinen.

Apukeinoja lasten ja nuorten uniongelmiin tarjoaa mielen ja aivojen kokeellisen tutkimuksen professori Anu-Katriina Pesonen Helsingin yliopistosta.

Lue myös

– Huonosti nukutut yöt heikentävät keskittymiskykyä, huonontavat tarkkaavaisuutta, kaventavat huomiokykyä, häiritsevät muistamista ja lisäävät ärtyneisyyttä, mikä vaikeuttaa oppimista ja herkästi johtaa myös riitoihin muiden kanssa, kuvailee verkkoseminaarin suunnitteluun osallistunut tutkimusprofessori, psykiatrian erikoislääkäri Timo Partonen.

Lääkärilehti Forumit ovat Lääkäriliiton jäsenille tarkoitettuja maksuttomia tilaisuuksia. Lasten ja nuorten hyvinvointi Forumiin ilmoittaudutaan osoitteessa www.laakarilehti.fi/forum 3.11. mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki.

Aikaisempien Lääkärilehti Forumien tallenteet ovat katsottavissa saman linkin kautta.

Kirjoittajat

Pertti Saloheimo

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030