1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Lääkärit taas kärkisijoilla kymmenen arvostetuimman ammatin joukossa
Ajan­kohtai­sta

Lääkärit taas kärkisijoilla kymmenen arvostetuimman ammatin joukossa

Suomen Kuvalehti on teettänyt Ammattien arvostus -tutkimuksen, jonka perusteella suomalaiset arvostavat eniten kirurgin ammattia. Toisena listalla on erikoislääkäri, kolmantena lääkäri, neljäntenä ylilääkäri, kuudentena silmälääkäri, kahdeksantena neurologi ja jaetulla yhdeksännellä sijalla terveyskeskuslääkäri. Listalla on laitettu järjestykseen kaiken kaikkiaan 380 eri ammattia.

Suomen Kuvalehti on selvittänyt ammattien arvostusta neljä kertaa. Edelliset selvitykset on tehty vuosina 1996, 1991 ja 2001. Kirurgi on ollut arvostetuin ammatti myös vuosina 1996 ja 2001. Erikoislääkärin, neurologin ja terveyskeskuslääkärin ammattinimikkeet ovat tämän vuoden tutkimuksessa mukana listalla ensimmäistä kertaa ja ne sijoittuivat heti kymmenen joukkoon.

Vuoteen 2001 verrattuna lääkärin arvostus oli laskenut yhdellä ja silmälääkärin kolmella pykälällä. Lääkärinimikkeistä psykiatri on laskenut vuoden 2001 kuudennelta sijalta 20. sijalle. Kymmenen arvostetuimman ammatin listalla lääkärin ammattinimikkeiden lisäksi ovat palomies sijalla viisi, lentokapteeni sijalla seitsemän sekä tuomari, sairaanhoitaja ja kätilö jaetulla yhdeksännellä sijalla.

Tutkimuksen teki Taloustutkimus Oy tämän vuoden maaliskuussa.

– Nyt arvostetaan moderneja ammatteja, joissa käsityötaito yhdistyy uusimpaan teknologiaan ja joissa tehdään kiistatta hyvää työtä. Sekä lääkäri, palomies että lentokapteeni ovat kaikki tavallaan vastuussa ihmishengistä, kirjoittaa Suomen Kuvalehti 30. maaliskuuta 2004 ilmestyneessä numerossaan.

Etusivulla juuri nyt

Kommentti
Johtamista ei opi, jos sitä ei opeteta

Lääkiksessä ”hallintohommat” esitetään lähinnä pakollisena pahana, kirjoittaa Joel Kontiainen.

Blogi
O niin kuin ohjaus

On suorastaan luksusta pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä tehdään ja miksi, kirjoittaa Terhi Savolainen.

Tieteessä
Liikunta tukee mielen toipumista

Liikkumaan tulisi ohjata jo hoidon alkuvaiheessa.

Ajassa
Syöpäsäätiö jakoi ennätyksellisesti tukea tutkimukseen

Tukea myönnettiin yli seitsemän miljoonaa euroa.

Ajassa
Medisiinariliiton puheenjohtajaksi valittiin Riku Metsälä

– Opiskelijamääriä ei voida nostaa laadun kustannuksella, Metsälä linjaa.

Tieteessä
Pessimisteillä suurempi vaara sepelvaltimotautiin

Pessimistisimmillä miehillä oli yli nelinkertainen riski sairastua sepelvaltimotautiin verrattuna vähiten pessimistisiin, selviää tutkimuksesta.