Ajan­kohtai­sta

Lääkejakelua selvitetään asiantuntijoiden voimin

Selvityksellä halutaan tuottaa laadukasta tietoa lääkejakelusta tulevaisuuden tarpeita ajatellen.

Tuomas Keränen
Kuvituskuva 1

Lääkejakelun uudistamisesta tehdään lääkealan asiantuntijatietoon perustuva selvitys, tiedottaa Päivittäistavarakauppa ry. Tarkoituksena on selvittää miten lääkejakelun uudistus kannattaa toteuttaa yhteiskunnan kokonaisedun kannalta.

Selvitystyön keskiössä on lääkkeitä tarvitsevien kuluttajien ja terveyspalveluiden asiakkaiden asema. Lisäksi kiinnitetään huomiota lääkehuollon tehokkuuteen ja palvelun toimivuuteen. Lääkitysturvallisuus ja lääkkeiden saatavuus kaikissa tilanteissa halutaan myös varmistaa.

Selvitys käynnistyy marraskuussa ja valmistuu ensi vuoden touko-kesäkuussa. Selvityshanketta tulee johtamaan Kelan entinen pääjohtaja Liisa Hyssälä. Työryhmä muodostetaan lääkealan asiantuntijoista.

– Tarkoituksena on tarkastella apteekkitoiminnan tehtäviä ja merkitystä lääkehuollossa sekä roolia uudistuvassa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmässä ottaen huomioon kansainväliset esimerkit. Tämä selvitys on tarpeen, jotta tunnistamme tulevaisuuden apteekkitoiminnan roolin ja luonteen digitalisoituvassa terveydenhuollossa ja kaupassa,Hyssälä painottaa.

Lue myös

Työryhmän tavoitteena on saada aikaan selvitys, joka kattavuuden lisäksi huomioi myös erilaiset tulevaisuuden tarpeet ja mahdollisuudet lääkehuollon kokonaisuuden kehittämisessä.

– Lääkejakelua on jo vuosia sitten uudistettu merkittävästi muissa Pohjoismaissa. Tarkoituksenamme on tuoda tämän lääkealan ammattilaisten tekemän selvityksen kautta laadukasta tietoa ja näkemystä julkisen keskustelun ja päätöksenteon tueksi, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto toteaa.

Kuva: Panthermedia

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030