1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Lääketeollisuuden yhteistyöhön käyttämä summa kasvoi
Ajan­kohtai­sta

Lääketeollisuuden yhteistyöhön käyttämä summa kasvoi

Lääketeollisuus ry:n jäsenyritykset käyttivät viime vuonna lähes 40 miljoonaa euroa yhteistyöhön terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Lääketeollisuuden yhteistyöhön käyttämä summa kasvoi Kuva 1 / 1 Kuva: ADOBE/AOP

Lääketeollisuus ry:n jäsenyritykset käyttivät vuonna 2019 lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tehtyyn yhteistyöhön noin 39,9 miljoonaa euroa, selviää Lääketeollisuuden jäsenyrityksilleen teettämästä vuosittaisesta kyselystä. Vuonna 2018 summa oli noin 7 miljoonaa euroa pienempi.

Lääketeollisuus ry ja Lääkäriliitto näkevät teollisuuden ja ammattilaisten koulutus- ja tutkimusyhteistyön tärkeänä terveydenhuollon palvelujen ja Suomen kilpailukyvyn varmistamiseksi.

– Yhteiskunta kannustaa yritysten, yliopistojen ja julkisen sektorin tutkimusyhteistyöhön. Lääketieteen kehitys ja laadukas terveydenhuolto edellyttää lääkärien, tutkimuslaitosten sekä lääketeollisuuden yhteistyötä. Ilman yhteistyötä emme saa uusia lääkkeitä tai rokotteita, sanoo Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki tiedotteessa.

Yhteistyön merkittävin osa eli reilu 25 miljoonaa euroa tulee tutkimus- ja tuotekehitystoiminnasta.

Lue myös

– Kansainvälinen kilpailu lääketutkimuksista on kovaa, mutta meillä on kaikki edellytykset saada Suomeen merkittävästi nykyistä enemmän kansainvälisiä tutkimusinvestointeja, sanoo Lääketeollisuuden toimitusjohtaja Sanna Lauslahti.

Tutkimus- ja kehitysyhteistyön lisäksi keskeisiä yhteistyömuotoja ovat koulutus- ja asiantuntijapalvelut. Yritykset maksavat lääkäreille asiantuntijapalkkioita esimerkiksi luennoista, koulutusmateriaalin tekemisestä ja tieteellisestä konsultoinnista.

Yhteistyötä koskevat taloudelliset tiedot julkaistiin nyt viidettä kertaa.

Kirjoittajat
Tuomas Keränen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Hyvää kesää

Lääkärilehden uutistuotanto jää kesätauolle juhannuksena.

Tieteessä
Kotimittaus toimiva vaihtoehto verenpaineen vuorokausirekisteröinnille

Sen sijaan kajoamattomasti arvioidun sentraalisen verenkierron paineen mittaus ei näyttänyt tuovan lisähyötyä diagnosointiin.

Ajassa
Lääkekorvaukset ylittivät 1,5 miljardia euroa

Kelan maksamat lääkekorvaukset kasvoivat viime vuonna 91 miljoonaa euroa.

Ajassa
Biopankkien toimintaa yhtenäistetään

Biopankkilain uudistuksessa sovitettiin yhteen biopankkilainsäädännön ohjausryhmän tunnistamat muutostarpeet ja EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämät muutokset.

Ajassa
Klamydia, tippuri ja kuppa leviävät

Seksitautien määrä lisääntyi selvästi vuonna 2019.

Ajassa
Aloittaako HUS kohdunsiirrot?

HUS suunnittelee pilottitutkimuksen aloittamista ja kohdunsiirtoryhmän perustamista.