Lehti 30: Ajan­kohtai­sta 30/1996 vsk 51 s. 3143

Lääkkeitä Internetistä

Internetissä toimii postimyyntiapteekki, joka on välittää lääkkeitä eri puolille Eurooppaa. Yrityksellä on kotisivu, josta löytyy koko tuotevalikoima.

Tarjolla on lääkkeitä laidasta laitaan: migreenilääkkeistä epilepsialääkkeisiin, verenpainelääkkeistä syöpälääkkeisiin. Valikoima sisältää pääasiassa reseptilääkkeitä, ei kuitenkaan pkv-lääkkeitä eikä anabolisia steroideja. Lukumääräisesti kerrotaan olevan tarjolla yli 2 000 reseptilääkettä.

Hintojen luvataan olevan 50 prosenttia USA:n hintoja alempia. Suomeen verrattuna hinnat ovat kalliin puoleisia, osa lääkkeistä on hieman halvempia, osa kalliimpia.

Eurocaren toiminta Internetissä on laitonta. Hufvudstadsbladetin kysymykseen toiminnan laillisuudesta, yritys vastasi toimittavansa lääkkeitä ainoastaan reseptillä. Käytännössä reseptiä ei kysytä.

Lue myös

Kenenkään suomalaisen ei kannata tarpeellisia lääkkeitään tilata Hollannista, vaikka jossakin tuotteessa pieni hintaetu olisikin, sillä sairausvakuutuskorvaus jää joka tapauksessa saamatta.

Eurocaren hinnastossa ja testeissä vilahtelee käsite "smart drug". Hinnastossa usean lääkkeen kohdalla on huomautus "smart drug". Näitä "älylääkkeitä" näyttävät olevan erityisesti aivotoimintaan vaikuttavat lääkkeet.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030