Lastenreumatologiasta lisäkoulutusohjelma tiedekuntiin
Lastenreumatologia perustetaan lisäkoulutusohjelmaksi Helsingin, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistoihin. Samalla Lääkäriliiton koordinoima erityispätevyysohjelma lakkautetaan.
Lääkäriliiton koordinoima lastenreumatologian erityispätevyysohjelma lakkautettiin 10.6. Lastenreumatologia perustettiin lisäkoulutusohjelmaksi Helsingin, Tampereen ja Itä-Suomen yliopistoihin.
Asialla ei ole tekemistä Reumasäätiön sairaalan konkurssin kanssa, vaan muutosta on valmisteltu pari vuotta, Lääkäriliiton koulutusjohtaja Hannu Halila kertoo.
– Kyseessä on työnjakokysymys. Lastenreumatologian koulutus soveltuu paremmin lisäkoulutusjärjestelmän piiriin, Halila sanoo.
Lastenreumatologian erityispätevyysohjelma päättyy kahden vuoden siirtymäajan jälkeen. Parhaillaan perehtymässä olevat voivat suorittaa ohjelman loppuun siirtymäajalla tai siirtyä lisäkoulutusohjelmaan.
Lastenreumatologian erityispätevyysohjelma perustettiin vuonna 1994. Sen vastuutahona on toiminut Suomen Lastenlääkäriyhdistys ry.
Ohjelman tavoitteena on ollut antaa lastentautien erikoislääkärille valmiudet lasten ja nuorten reumasairauksien diagnostiikan ja hoidon toteuttamiseen erikoissairaanhoidossa sekä alan kliiniseen tutkimustyöhön ja opetustehtäviin.
Pätevyys on tähän mennessä myönnetty 15 henkilölle.
Suomen Lääkäriliiton erityispätevyysjärjestelmä perustettiin vuonna 1993. Järjestelmän tarkoitus on tukea jäsenistön täydennyskoulutusta ja ammatillista kehittymistä.
Jaana Ahlblad