Ajan­kohtai­sta

Medisiinariliitto peräänkuuluttaa vastuullisuutta opiskelijoiden rekrytointiin

Medisiinariliitto haluaa eroon käytännöstä, jossa töistä sovitaan jopa vuosia ennen töiden alkua.

Hertta Vierula
Kuvituskuva 1
Adobe/AOP

Valtaosa lääketieteen opiskelijoiden loma-aikaisista töistä sovitaan tällä hetkellä käytännössä ilmoittautumisperiaatteella nopeusjärjestyksessä. Suomen Medisiinariliitto haluaa tällaisesta käytännöstä eroon. Liitto julkaisi aiheesta kannanoton tänään.

Liian varhainen töiden sopiminen aiheuttaa Medisiinariliiton mukaan monia ongelmia. Ilmiö heikentää sekä työnantajan että työntekijän sitoutumista sovittuun työhön.

Työnantajat ja rekrytointivälittäjät ruokkivat ilmiötä viestimällä kiireestä ja lietsomalla pelkoa töiden riittävyydestä. Jotkut työnantajat lisäävät painetta ottamalla medisiinareihin suoraan yhteyttä jo yli vuosi ennen aiottua töiden alkua.

Opiskelijat puolestaan saattavat sopia varmuuden vuoksi useista eri töistä ajatuksena, että valitsevat myöhemmin. Tämä on epäkollegiaalista niitä työnhakijoita kohtaan, jotka tosissaan haluaisivat tiettyyn työpaikkaan.

Opiskelijamäärien kasvaessa on vaara että kilpailu kiristyy entisestään

Tällä hetkellä on myös tavallista, että opiskelija aloittaa työt näkemättä työsopimusta tai virkamääräystä ennakkoon. Kirjallinen sopimus kuitenkin sitouttaisi työpaikkaan ja toisaalta suojaisi työnantajaa viime hetken peruutuksilta.

Lue myös

Medisiinariliiton mukaan liian varhaista töistä sopimista tapahtuu erityisesti opiskelijoiden loma-aikaisten töiden sopimisessa, mutta myös vastavalmistuneiden lääkäreiden rekrytoinneissa.

Liitto ehdottaa, että työn sopimisen pitäisi tapahtua asiallisen aikajänteen sisällä ennen töiden alkua. Esimerkiksi amanuenssuurin sopiminen kaksi vuotta etukäteen ei ole vastuullista eikä asiallista.

Opiskelijamäärien kasvaessa on vaarana, että varhainen kilpailu halutuimmista työpaikoista kiristyy entisestään. Sitä tärkeämpää olisi, että rekrytoinnit alettaisiin nyt toteuttaa avoimien periaatteiden mukaisesti esimerkiksi haastattelujen ja julkisten rekrytointien kautta, Medisiinariliitto painottaa.

Kirjoittajat

Hertta Vierula

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030