Ajan­kohtai­sta

Mehiläinen tiivistää yhteistyötä yliopistojen kanssa

Yritys solmi puitesopimukset tutkimus- ja opetusyhteistyön vahvistamiseksi lääkäreitä kouluttavien yliopistojen kanssa.

Minna Pihlava
Kuvituskuva 1
Adobe/AOP

Terveyspalveluyritys Mehiläinen on solminut puitesopimukset lääketieteen tutkimus- ja opetusyhteistyön vahvistamiseksi Helsingin, Itä-Suomen, Tampereen, Turun sekä Oulun yliopistojen kanssa.

Tavoitteena on tuottaa yhdessä yliopistojen kanssa tutkittua tietoa yksityissektorin toiminnasta niin lääketieteen kuin hoitoalan tieteiden parissa. Tutkimus- ja koulutusyhteistyöstä sovitaan ohjausryhmissä tapauskohtaisesti. Mehiläinen tarjoaa aineistot ja yliopistot ohjaajaresurssit.

– Haluamme myös kehittää ja täydentää osaltamme tulevien terveydenhuoltoalan ammattilaisten osaamista tarjoamalla heille kattavia ja laadukkaita koulutusmahdollisuuksia, sanoo Mehiläisen lääketieteellinen johtaja Kaisla Lahdensuo tiedotteen mukaan.

Yhtiö ja yliopistot ovat aiemmin toimineet yhteistyössä muun muassa työterveyshuollon ja yleislääketieteen erikoistumiskoulutuksessa.

Lääkäreitä kouluttavien tiedekuntien dekaanien mukaan puitesopimus luo pohjaa koulutus- ja tutkimusyhteistyön syventämiselle.

Lue myös

Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaanin Pekka Hännisen mukaan yhteistyö tarjoaa yliopistolle näköaloja yksityisen terveydenhuollon toimintaan.

Uusia mahdollisuuksia avautuu hänen mukaansa muun muassa rekisteritutkimuksessa, jossa yksityissektorin potilasaineistot ovat ikä- ja terveysrakenteeltaan erilaisia kuin julkisen terveydenhuollon aineistot verrattaessa.

Dekaani Jussi Pihlajamäki Itä-Suomen yliopistosta näkee myös, että yhteistyö tukee käytännön toimintaympäristössä tapahtuvan koulutustoiminnan jatkuvuutta.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030