Ajan­kohtai­sta 36/1995 vsk 50 s. 3959

Neljännes-vuosisata työtä ja 16 miljoonaa markkaa sydäntutkimuksen hyväksi

Sydäntutkimussäätiö tuli joulukuun alussa toimineeksi 25 vuotta. Merkkipäivän kunniaksi säätiö jakoi vuosittaisia apurahoja tavallista runsaammin, yli kolme miljoonaa markkaa.

Säätiö on viime vuosina tukenut erityisesti sydämen sähköisten häiriöiden tutkimusta. Suurimman apurahan 250 000 markkaa sai nytkin dosentti Lauri Toivosen työryhmä rytmihäiriöalttiuden toteamismenetelmien kehittämishankkeeseensa. Apuraha oli jatkoa vuotta aiemmin myönnetylle samansuuruiselle tuelle.

Yhteensä miljoonalla markalla säätiö on tukenut myös dosentti Heikki Huikurin tutkimusryhmän työtä, jonka aiheena on sydämen sykevaihtelun mittausmenetelmät ja kliininen merkitys. Työryhmä sai tänä vuonna 100 000 markkaa.

Lue myös

Toinen lisääntyvästi tukea saanut tutkimusalue on sydän- ja verisuonitautien perinnöllinen tausta. Myös rasva-aineenvaihduntahäiriöiden tutkimus on saanut merkittävän osan jaetuista varoista.

Säätiö on 25-vuotisen toimintansa aikana myöntänyt apurahoja kaikkiaan runsaat 16 miljoonaa markkaa. Jaossa on annettu etusija varttuneille ja pitkälle ehtineille tutkijoille.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030