Ajan­kohtai­sta

Orion aloittaa yt-neuvottelut

Yt-neuvottelut koskevat tutkimuksen ja tuotekehityksen koko henkilöstöä Suomessa kaikissa henkilöstöryhmissä.

Ulla Toikkanen
Kuvituskuva 1
Panthermedia

Orion suunnittelee Tutkimus ja tuotekehitys -toimintonsa strategian muuttamista ja fokusointia uudelleen. Orionin mukaan suunnitelluilla muutoksilla ja organisaatiouudistuksella tavoitellaan yhtiön tutkimus ja tuotekehitys -portfolion vahvistamista sekä tutkimushankkeiden nopeampaa etenemistä. Suunnitellut muutokset kohdistuvat koko Tutkimus ja tuotekehitys -organisaatioon, ja yhtiö aloittaa sitä koskevat yt-neuvottelut Suomessa.

Tutkimuksen ja tuotekehityksen uudelleenjärjestäminen edellyttää muutoksia toiminnon painopistealueisiin, organisaatiorakenteeseen ja raportointisuhteisiin, ja muutoksille on tuotannolliset perusteet.

Neuvottelut saattavat johtaa enimmillään 25 henkilön vähennyksiin

Yt-neuvottelut alkavat Espoossa, Turussa ja Kuopiossa. Neuvottelut koskevat Tutkimuksen ja tuotekehityksen koko henkilöstöä, yli 500 työntekijää Suomessa kaikissa henkilöstöryhmissä.

Lue myös

Toiminnallisten muutosten ja uudelleenjärjestelyiden arvioidaan aiheuttavan henkilöiden vastuualueiden muutoksia, siirtoja toisiin tehtäviin, siirtoja toiselle paikkakunnalle, muutoksia työsuhteen ehtoihin ja mahdollisia irtisanomisia tuotannollisin perustein.

Neuvottelut saattavat johtaa enimmillään 25 henkilön vähennyksiin. Osa mahdollisista vähennyksistä on suunniteltu toteutettavaksi eläköitymisten, työn osa-aikaistamisen, koulutusmahdollisuuksien sekä koko Orion-konsernissa tapahtuvien uudelleensijoittamisten kautta. Jos irtisanomisiin päädytään, ne toteutettaisiin vuoden 2020 aikana.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030