Ajan­kohtai­sta

Outi Antilasta tulossa Kelan pääjohtaja

Antila voitti äänestyksessä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainion äänin 8-4.

Minna Pihlava
Kuvituskuva 1
STM

Kelan valtuutetut esittävät Kelan pääjohtajan virkaan sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtajaa Outi Antilaa. Pääjohtajan nimittää tasavallan presidentti.

Valtuutetut äänestivät esityksestä. Antila voitti äänestyksessä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainion äänin 8-4.

– Kelan pääjohtajan valinta on yksi valtuutettujen merkittävimmistä tehtävistä. Kela saa Antilasta sekä osaamisensa että kokemuksensa puolesta osaavan johtajan luotsaamaan entistä ihmislähtöisempää Kelaa samaan aikaan kun sosiaaliturvajärjestelmään kohdistuu vahvoja uudistuspaineita, sanoo Kelan valtuutettujen puheenjohtaja Riikka Slunga-Poutsalo tiedotteen mukaan.

Outi Antila (s.1957) aloittaa uudessa tehtävässään 1. tammikuuta 2020, kun nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle. Antila siirtyy uuteen tehtäväänsä sosiaali- ja terveysministeriön sosiaaliturva- ja vakuutusosaston ylijohtajan paikalta. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

Antila oli loppusuoralla jo edellisessä Kelan pääjohtajavalinnassa. Tuolloin Kelan valtuutettujen äänet jakautuivat tasan Antilan ja nykyisen pääjohtajan Elli Aaltosen välillä. Aaltosen valinnan ratkaisi arpa.

Lue myös

Kela tiedotti vielä 24. lokakuuta, että Kelan valtuutettujen työvaliokunta oli päättänyt esittää valtuutettujen yleiskokoukselle, pääjohtajaksi joko professori Lasse Lehtosta tai varatoimitusjohtaja Hanna Tainiota, mistä myös Lääkärilehti uutisoi.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030