1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Outi Antilasta tulossa Kelan pääjohtaja
Ajan­kohtai­sta

Outi Antilasta tulossa Kelan pääjohtaja

Antila voitti äänestyksessä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainion äänin 8-4.

Outi Antilasta tulossa Kelan pääjohtaja Kuva 1 / 1 Kuva: STM

Kelan valtuutetut esittävät Kelan pääjohtajan virkaan sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtajaa Outi Antilaa. Pääjohtajan nimittää tasavallan presidentti.

Valtuutetut äänestivät esityksestä. Antila voitti äänestyksessä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainion äänin 8-4.

– Kelan pääjohtajan valinta on yksi valtuutettujen merkittävimmistä tehtävistä. Kela saa Antilasta sekä osaamisensa että kokemuksensa puolesta osaavan johtajan luotsaamaan entistä ihmislähtöisempää Kelaa samaan aikaan kun sosiaaliturvajärjestelmään kohdistuu vahvoja uudistuspaineita, sanoo Kelan valtuutettujen puheenjohtaja Riikka Slunga-Poutsalo tiedotteen mukaan.

Outi Antila (s.1957) aloittaa uudessa tehtävässään 1. tammikuuta 2020, kun nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle. Antila siirtyy uuteen tehtäväänsä sosiaali- ja terveysministeriön sosiaaliturva- ja vakuutusosaston ylijohtajan paikalta. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

Antila oli loppusuoralla jo edellisessä Kelan pääjohtajavalinnassa. Tuolloin Kelan valtuutettujen äänet jakautuivat tasan Antilan ja nykyisen pääjohtajan Elli Aaltosen välillä. Aaltosen valinnan ratkaisi arpa.

Lue myös

Kela tiedotti vielä 24. lokakuuta, että Kelan valtuutettujen työvaliokunta oli päättänyt esittää valtuutettujen yleiskokoukselle, pääjohtajaksi joko professori Lasse Lehtosta tai varatoimitusjohtaja Hanna Tainiota, mistä myös Lääkärilehti uutisoi.

Kirjoittajat
Minna Pihlava

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Biosimilaarit säästäisivät miljoonia

– Uudet hoidot pitäisi aloittaa markkinoilla olevalla halvimmilla biosimi­laarilla, sanoo Heikki Bothas.

Näkökulma
Lisää lääkärien ääntä sote-valmisteluun

Potilaskeskeinen toiminta antaa ­mahdollisuuden työotteeseen, joka ­haastaa perinteisen asiantuntijuuden, kirjoittaa Pekka Larivaara.

Liitossa
Jo 30 vuotta tutkittua tietoa suomalaisesta lääkärikoulutuksesta

Nuoret lääkärit olivat tyytyväisiä perus- ja erikoistumis­koulutukseensa.

Työssä
Lääkkeisiin liittyviä haittatapahtumia ­ehkäistään tiedolla

Jopa joka viides sairaalapotilas saa vakavan lääkehaitan.

Tiedepääkirjoitus
Tavoitteena laadukas endoskopiatoiminta

Endoskooppisesti pystytään nykyisin tekemään yhä vaativampia toimenpiteitä, jotka säästävät muun muassa resurs­seja, kirjoittavat Juha Saarnio ja Perttu Arkkila.

Ajassa
Teettääkö alaikäisen päätöskyvyn arviointi lisätyötä?

Huoltajat voivat jatkossa asioida alaikäisten lastensa puolesta Omakannassa aiempaa laajemmin.