1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Outi Antilasta tulossa Kelan pääjohtaja
Ajan­kohtai­sta

Outi Antilasta tulossa Kelan pääjohtaja

Antila voitti äänestyksessä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainion äänin 8-4.

Outi Antilasta tulossa Kelan pääjohtaja Kuva 1 / 1 Kuva: STM

Kelan valtuutetut esittävät Kelan pääjohtajan virkaan sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtajaa Outi Antilaa. Pääjohtajan nimittää tasavallan presidentti.

Valtuutetut äänestivät esityksestä. Antila voitti äänestyksessä Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainion äänin 8-4.

– Kelan pääjohtajan valinta on yksi valtuutettujen merkittävimmistä tehtävistä. Kela saa Antilasta sekä osaamisensa että kokemuksensa puolesta osaavan johtajan luotsaamaan entistä ihmislähtöisempää Kelaa samaan aikaan kun sosiaaliturvajärjestelmään kohdistuu vahvoja uudistuspaineita, sanoo Kelan valtuutettujen puheenjohtaja Riikka Slunga-Poutsalo tiedotteen mukaan.

Outi Antila (s.1957) aloittaa uudessa tehtävässään 1. tammikuuta 2020, kun nykyinen pääjohtaja Elli Aaltonen jää eläkkeelle. Antila siirtyy uuteen tehtäväänsä sosiaali- ja terveysministeriön sosiaaliturva- ja vakuutusosaston ylijohtajan paikalta. Koulutukseltaan hän on oikeustieteen kandidaatti.

Antila oli loppusuoralla jo edellisessä Kelan pääjohtajavalinnassa. Tuolloin Kelan valtuutettujen äänet jakautuivat tasan Antilan ja nykyisen pääjohtajan Elli Aaltosen välillä. Aaltosen valinnan ratkaisi arpa.

Lue myös

Kela tiedotti vielä 24. lokakuuta, että Kelan valtuutettujen työvaliokunta oli päättänyt esittää valtuutettujen yleiskokoukselle, pääjohtajaksi joko professori Lasse Lehtosta tai varatoimitusjohtaja Hanna Tainiota, mistä myös Lääkärilehti uutisoi.

Kirjoittajat
Minna Pihlava

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Korona tyhjensi luentosalit

Periaatteessa kaikki on muuttunut, kertoo Lauri Salaja.

Ajassa
”Vastaamon tietomurto on herätys terveydenhuollolle”

Terveydenhuollon tietoturvaa pitää jatkuvasti arvioida, sanoo Lääkäriliiton terveyspoliittinen asiantuntija Lauri Vuorenkoski.

Ajassa
Lääkärilehti voi myöhästyä

Lääkärilehden postitus myöhästyi keskiviikkona.

Kolumni
Osaamattomuuden ylistys

Kukaan ei osaa, eikä voi osata kaikkea, kirjoittaa Miila Halonen.

Pääkirjoitus
Kollegiaalisuus ulottuu myös verkkoon

Kollegiaalisuusohjeet velvoittavat meitä käyttäytymään toisiamme kohtaan asiallisesti, kirjoittaa Jan Schugk.

Ajassa
Viikko täyttyi etäluennoista ja kloonauksesta

Lääkärilehti seuraa Ronja Vaaraman ­lääketieteen opintoja.