1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Päijät-Hämeen Lääkäripäivä sai suuren suosion
Ajan­kohtai­sta

Päijät-Hämeen Lääkäripäivä sai suuren suosion

Tapahtuman tarkoitus on yhdistää alueen lääkärikuntaa.

Päijät-Hämeen Lääkäripäivä sai suuren suosion Kuva 1 / 1 Kuva: Adobe/AOP

Päijät-Hämeen Lääkäriseuran käyntiin polkaisema Päijät-Hämeen Lääkäripäivä 2020 sai tänä vuonna niin suuren suosion, että se on varattu täyteen. Yhden illan mittaiseen tapahtumaan on ilmoittautunut 150 lääkäriä.

Lääkäripäivän tarkoituksena on yhdistää alueen lääkärikuntaa. Päijät-Hämeen Lääkäriseura halusi tehdä jotain rakentavaa ja uutta heikennysten ja huonojen uutisten vastapainoksi.

Huonojen uutisten joukkoon kuuluvat muun muassa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä viime vuonna käydyt yt-neuvottelut.

Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja esimerkiksi C-hepatiitista, uniapneasta, atooppisesta ihottumasta ja unettomuudesta. Lahden Messukeskuksen seminaaritiloissa järjestettävässä tapahtumassa on myös näyttely sekä illallinen.

Yliopistoilta on haettu hyväksyntää, että osallistumisen saisi sisällyttää teoreettiseen kurssimuotoiseen erikoistumiskoulutukseen.

Tapahtuma sai alkunsa viime vuonna, kun oli Päijät-Hämeen Lääkäriseuran 110-vuotisjuhlavuosi. Sen kunniaksi järjestettiin juhlaseminaari, joka sai innostuneen vastaanoton ja täyden sadan hengen osallistujamäärän.

Lue myös

Päijät-Hämeen Lääkäriseuran hallitus päätti toteuttaa seminaarin myös vuonna 2020. Nimeksi annettiin Päijät-Hämeen Lääkäripäivä 2020. Seuran jäsenille tarkoitettu tapahtuma on tänä vuonna maksuton.

– Tavoitteena on, että tapahtuma toteutetaan jatkossa vuosittain, sanoo Päijät-Hämeen Lääkäriseuran puheenjohtaja Mikko Lavonius seuran verkkosivuilla.

Päijät-Hämeen Lääkäripäivä 2020 järjestetään keskiviikkona 22. tammikuuta.

Kirjoittajat
Minna Pihlava

Etusivulla juuri nyt

Kolumni
Potilaan aika

Ehkä huokaisen väärässä kohtaa tai katson huolestuneen näköisesti potilaan laboratoriovastauksia, kirjoittaa Reetta Huttunen.

Ajassa
Uusi Lastensairaala paransi perheiden tyytyväisyyttä

– Hoidon perhekeskeisyys ja vanhempien läsnäolo toteutuvat nyt uudella ­tavalla, sanoo Lasten ja nuorten sairauksien linjajohtaja, lastenlääkäri Pekka Lahdenne.

Tiedepääkirjoitus
Pamoja tulinde maisha – yhdessä säästämme elämää

Kongon demokraattisessa tasavallassa ebolatautiepidemia alkoi yli vuosi sitten ja marraskuun 2019 loppuun mennessä infektioon on sairastunut 3 304 potilasta ja kuollut 2 199, Veli-Jukka Anttila kirjoittaa.

Ajassa
Apotti laajenee pääkaupunkiseudulla

– Alkuun oli pelonsekainen fiilis, sanoo Uudessa lastensairaalassa työskentelevä Mikael Kuitunen.

Ajassa
Miksi ei Potilasturvallisuuskeskus?

Vaasassa perustettiin viime vuonna keskus, joka on saanut enemmän ­huomiota nimestään kuin tehtävästään.

Pääkirjoitus
Yleislääketieteen rajat hämärtyvät

Yleislääkärien keskittyminen suppeampiin kokonaisuuksiin tulee väistämättä tarpeelliseksi, kirjoittaa Petja Orre.