Päivi Sillanaukee STM:n ylijohtajaksi

Tampereen sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelutuotantojohtaja Päivi Sillanaukee valittiin ylijohtajaksi 14 hakijan joukosta.

Sosiaali- ja terveysministeriön uudeksi ylijohtajaksi on tulossa Tampereen sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelutuotantojohtaja Päivi Sillanaukee.

Sillanaukee on ollut peruspalveluministeri Päivi Risikon esittämä ehdokas virkaan, joka vapautui Kimmo Lepon jäädessä eläkkeelle hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osaston ylijohtajan paikalta.

Ylijohtajan paikkaan oli 14 hakijaa, joukossa useita lääkäreitä. Tunnetuimpia nimiä olivat Kaija Hartiala, Päivi Hämäläinen, Ilmo Keskimäki, Kati Myllymäki, Marja-Liisa Partanen, Markku Pekurinen, Kari Reijula ja Juha Teperi.

Nimitysratkaisun jälkeen oman ratkaisunsa on tehnyt ministeriön ylilääkäri Kati Myllymäki, joka jätti eronpyynnön tämän viikon maanantaina. Ero tulee voimaan 19. elokuuta.

Myllymäki ei halua kommentoida eronpyyntönsä syitä, mutta sanoo hoitavansa tehtäviään kesälomaansa saakka. Myllymäki on ollut ministeri Paula Risikon pyynnöstä kirjoittamassa uutta terveydenhuoltolakia, josta esitys on sovittu jätettäväksi kesäkuussa.

Jo viime kesänä STM:n henkilöstöpolitiikasta liikkui monenkirjavia huhuja. Lääkärilehden saamien tietojen mukaan varsinkin lääkärivirkamiesten keskuudessa ilmeni tyytymättömyyttä työtehtävien jatkuvaan ketjuttamiseen ja siitä seuraavaan pätkätyöläisyyteen.

Myös keskustelu puoluetaustoista herää aina ministeriöiden johtavia virkamiehiä valittaessa. Sillanaukee on taustaltaan kokoomuslainen ja on toiminut myös Tampereen kunnallispolitiikassa.

Päivi Sillanaukee on lääketieteen tohtori, jonka väitöskirja käsitteli potilaskustannuksia sairaalahoidossa. Hän on julkaissut useita tutkimuksia hoitoketjuista ja terveydenhuollon hallinnosta ja on toiminut laatu- ja kustannuskysymysten konsulttina. Sillanaukee on myös suorittanut kaksivuotisen eMBA-johtamiskoulutusohjelman.

Sillanaukee on ollut Tampereella johtajana kiitelty ja kiistelty. Hän toimi apulaiskaupunginjohtajana, kun Koukkuniemen vanhainkodin henkilöstöongelmat nostattivat valtavan mediakohun.

Ulla Järvi

Uusimmat

Luetuimmat

Uusimmat | potilaanlaakarilehti.fi

Etusivulla juuri nyt

Kolumni
Puhu suomea!

– Sivistys piilee jossain muualla kuin lääkärilatinan katveessa, kirjoittaa Reetta Huttunen.

Ajassa
Kohututkijaa voi odottaa kuolemantuomio

Ihmisalkion geenien muuntelijaa syytetään lahjonnasta ja tiedemaailman sääntöjen rikkomisesta.

Kolumni
Puhu suomea!

– Sivistys piilee jossain muualla kuin lääkärilatinan katveessa, kirjoittaa Reetta Huttunen.

Ajassa
Taas uusi tuhkarokkotapaus Suomessa

Jatkotartunnat ovat hyvin epätodennäköisiä.

Ajassa
Lobbaa meitä, lääkäri

Neljä kunnallispoliitikkoa kertoo, miksi he toivovat lääkäreiltä nykyistä enemmän yhteydenottoja. Yksi heistä on Nelli Nurminen.

Tieteessä
Vanhemman psyykeongelma altistaa kiintymyssuhdehäiriölle

Erityisesti alkoholi- ja huumeriippuvuus sekä äidin masennus ovat yhteydessä lapsen häiriöön.

Tieteessä
Paluu psykiatriseen sairaalahoitoon vaihtelee alueittain

Kymenlaaksossa palasi vuoden kuluessa 28 prosenttia, Länsi-Pohjassa 53 prosenttia.

Liitossa
Johanna Suur-Uski teki voittajaposterin

Johanna Suur-Uski on selvittänyt rintasyöpään liittyvien sairauspoissaolojen sosioekonomisia eroja.