1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Päivi Sillanaukee STM:n ylijohtajaksi
Ajan­kohtai­sta

Päivi Sillanaukee STM:n ylijohtajaksi

Tampereen sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelutuotantojohtaja Päivi Sillanaukee valittiin ylijohtajaksi 14 hakijan joukosta.

Sosiaali- ja terveysministeriön uudeksi ylijohtajaksi on tulossa Tampereen sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelutuotantojohtaja Päivi Sillanaukee.

Sillanaukee on ollut peruspalveluministeri Päivi Risikon esittämä ehdokas virkaan, joka vapautui Kimmo Lepon jäädessä eläkkeelle hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osaston ylijohtajan paikalta.

Ylijohtajan paikkaan oli 14 hakijaa, joukossa useita lääkäreitä. Tunnetuimpia nimiä olivat Kaija Hartiala, Päivi Hämäläinen, Ilmo Keskimäki, Kati Myllymäki, Marja-Liisa Partanen, Markku Pekurinen, Kari Reijula ja Juha Teperi.

Nimitysratkaisun jälkeen oman ratkaisunsa on tehnyt ministeriön ylilääkäri Kati Myllymäki, joka jätti eronpyynnön tämän viikon maanantaina. Ero tulee voimaan 19. elokuuta.

Myllymäki ei halua kommentoida eronpyyntönsä syitä, mutta sanoo hoitavansa tehtäviään kesälomaansa saakka. Myllymäki on ollut ministeri Paula Risikon pyynnöstä kirjoittamassa uutta terveydenhuoltolakia, josta esitys on sovittu jätettäväksi kesäkuussa.

Jo viime kesänä STM:n henkilöstöpolitiikasta liikkui monenkirjavia huhuja. Lääkärilehden saamien tietojen mukaan varsinkin lääkärivirkamiesten keskuudessa ilmeni tyytymättömyyttä työtehtävien jatkuvaan ketjuttamiseen ja siitä seuraavaan pätkätyöläisyyteen.

Myös keskustelu puoluetaustoista herää aina ministeriöiden johtavia virkamiehiä valittaessa. Sillanaukee on taustaltaan kokoomuslainen ja on toiminut myös Tampereen kunnallispolitiikassa.

Päivi Sillanaukee on lääketieteen tohtori, jonka väitöskirja käsitteli potilaskustannuksia sairaalahoidossa. Hän on julkaissut useita tutkimuksia hoitoketjuista ja terveydenhuollon hallinnosta ja on toiminut laatu- ja kustannuskysymysten konsulttina. Sillanaukee on myös suorittanut kaksivuotisen eMBA-johtamiskoulutusohjelman.

Sillanaukee on ollut Tampereella johtajana kiitelty ja kiistelty. Hän toimi apulaiskaupunginjohtajana, kun Koukkuniemen vanhainkodin henkilöstöongelmat nostattivat valtavan mediakohun.

Ulla Järvi

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Suomessa seulonta ei tavoita kaikkia

Kohdunkaulasyövän seulonnan peittävyys ei yllä Pohjoismaiden tasolle.

Kommentti
Eksote meni liian pitkälle

Etelä-Karjalan keskussairaalasta on tullut malliesimerkki siitä, mitä tapahtuu jos lääkäripulaa ei hoideta ajoissa, kirjoittaa Pekka Nykänen.

Ajassa
Avi moittii Siun sotea

Siun sote sai kehotuksen huolehtia riittävästä henkilömiehityksestä.

Kommentti
Vain yhteistyö pelastaa terveyskeskuksen

– Nyt tarkkana, koska sitä saa mitä tilaa, toteaa Minna Mantila.

Ajassa
Haimasyöpä voisi löytyä aiemmin

– Sain vinkkejä opetustyöhön, kiittelee Johanna Arola Sigrid Jusélius Symposiumin antia.

Tieteessä
Milloin kaulavaltimoahtauman hoito on aiheellista?

Kajoavaa hoitoa vaativa ahtauma täytyy diagnosoida viiveettä.