Lehti 30: Ajan­kohtai­sta 30/1995 vsk 50 s. 3211

Ravitsemus-terapeuttien yhdistys 25 vuotta

Ravitsemusterapeutit juhlivat yhdistyksensä neljännesvuosisataista toimintaa 19. päivänä lokakuuta. Juhlan merkeissä ilmestyy yhdistyksen lehti, Bolus. Neljästi vuodessa julkaistavan lehden ensimmäiset numerot käsittelevät teemoja "Mies ja ravitsemus" sekä "Nainen ja ravitsemus". Lehdestä löytyvät mm. yksityisvastaanottoa pitävien ravitsemusterapeuttien osoitteet.

Ravitsemusterapeutteja työskentelee sairaaloissa, terveyskeskuksissa, lääkäriasemilla, tutkimuksessa ja opetuksessa, valtionhallinnossa, järjestöissä sekä yritysten palveluksessa.

Yhdistyksessä on 470 jäsentä, joista 180 on laillistettuja ravitsemusterapeutteja. Kuopion yliopistosta valmistuu vuosittain parikymmentä ravitsemusterapeuttia ja Helsingin yliopistosta runsas kymmenen ravitsemuksen asiantuntijaa.

Lue myös

Ravitsemusterapeuttien yhdistys julkaisee potilaille jaettavia ruokavaliolehtistä ja -oppaita. Lehtiset käsittelevät mm. kolesterolia, verenpainetta, aikuistyypin diabetesta, laktoositonta ruokavaliota ja laihduttajan ruokavaliota. Julkaisuja voi tilata Dieettimedia Oy:stä, puh. (90) 662 250, fax (90) 657 168.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030