Ajan­kohtai­sta 43/2021 vsk 76 s. 2462

”Kaikki tapahtuu nyt samaan aikaan”

Tiiamari Pennanen
Kuvituskuva 1
Ronja Vaarama

Ronja Vaarama, 3. vuosikurssi, Turun yliopisto

– Syksy on alkanut kiireisesti. Tuntuu, että kaikki tapahtuu nyt samaan aikaan. Kun korona näyttää sallivan, olemme laittaneet kiireaikataululla opiskelijatapahtumia kasaan koulun ohella. Olen aloittanut osa-aikatyöt Mehiläisellä, ja opinnot ovat alkaneet kaikenlaisella pienellä "säläkurssilla", jota pitää käydä ennen klinikkaa. Meillä prekliinisillä luennot ovat etänä ja pienryhmät läsnäopetuksella. 25. lokakuuta jälkeen alkaa olla luentojakin paikan päällä.

On ollut ihana nähdä ja moikkailla kurssilaisia, joita ei ole nähnyt melkein kahteen vuoteen. On muistunut mieleen, miten hyviä tyyppejä ja erilaista osaamista meidän kurssilta löytyy. Se vaikuttaa omaan mielialaan, että voi helpommin puhua stressaavista ja vaikeista asioista omien kurssilaisten kanssa. Toisaalta nyt kun tapahtuu paljon enemmän, se on kuormittanut eri tavalla. Aiemmin syksyllä olin aika väsynyt, kun yhtäkkiä olikin paljon sosiaalista kanssakäymistä, mihin ei ollut tottunut tauon aikana.

Lue myös

Tuntuu, että korona-ajan kohdalla on jonkinlainen aukko. Huomaamme puhuvamme ykkösen syksyllä tapahtuneista jutuista kuin ne olisivat tapahtuneet viime vuonna, vaikka oikeasti ne tapahtuivatkin jo toissa vuonna! Oleminen on ollut korona-aikana monotonista, kun ei ole ollut tapahtumia opintojen ohella.

Keväällä alkaa klinikka. Odotan jännityksellä, että pääsen näkemään sairaalamaailmaa enemmän. Toivottavasti ei tule takapakkia pandemian kanssa ja rokotukset suojaisivat meitä tarpeeksi, ettei tarvittaisi niin paljoa rajoituksia jatkossa.

Ronja Vaarama on Lääkärilehden "kummiopiskelija", jonka opintojen etenemistä on seurattu syksystä 2019.

Kirjoittajat

Tiiamari Pennanen
tiiamari.pennanen@laakarilehti.fi

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030