Ajan­kohtai­sta

Sairaanhoitopiiri valittaa Oulaskankaan synnytyksistä

Valviran päätöstä lopettaa synnytystoiminta pidetään epäoikeudenmukaisena.

Anne Seppänen
Kuvituskuva 1

Pohjois-Pohjanmaalla ei purematta niellä Valviran määräystä lopettaa synnytystoiminta Oulaskankaan sairaalassa Oulaisissa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti kokouksessaan maanantaina, että se valittaa asiasta Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen.

Hallitus aikoo myös pyytää hallinto-oikeudelta välipäätöstä Valviran päätöksen täytäntöönpanon kieltämisestä.

Valvira on määrännyt Oulaskankaan sairaalan synnytystoiminnan lopetettavaksi potilasturvallisuussyistä ensi maaliskuun loppuun mennessä. Valvira näkee, ettei vastasyntyneiden tehostettu valvonta täytä potilasturvallisuuden ja lainsäädännön vaatimuksia.

– Hallinto-oikeuteen voidaan valittaa joko tarkoituksenmukaisuus tai laillisuusperusteella. Tässä tapauksessa valitus tehdään tarkoituksenmukaisuusperusteella, kertoo sairaanhoitopiirin johtaja Aino-Liisa Oukka.

Lue myös

– Hallitus on sitä mieltä, että Oulaskangasta ei kohdella tasavertaisesti muiden pienten synnytysyksiköiden kanssa. Päätöstä pidetään epäoikeudenmukaisena, Oukka toteaa.

Lisäksi sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt hakea STM:ltä poikkeuslupaa Oulaskankaan synnytystoiminnan jatkamiselle, mikäli synnytysmäärät jäävät alle tuhannen synnytyksen.

Kuva: Panthermedia

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030