Lehti 30: Ajan­kohtai­sta 30/2000 vsk 55 s. 2867

Sydänmerkki jo ensimmäisissä elintarvikkeissa

Ensimmäiset 44 tuotetta ovat saaneet Sydänliiton ja Diabetesliiton myöntämän sydänmerkin. Sydänmerkki on elintarvikkeiden merkintäjärjestelmä, jolla pyritään auttamaan kuluttajaa valitsemaan rasvan ja suolan kannalta parempia elintarvikkeita.

Sydänmerkki voidaan myöntää maidolle, maitovalmisteille sekä niiden kaltaisille valmisteille, ravintorasvoille, liha-, kala- ja äyriäisvalmisteille, leivälle ja leipävalmisteille sekä valmisruoille. Merkki voidaan toistaiseksi myöntää vain pakatuille elintarvikkeille.

Sydänmerkin myöntämisperusteet on määritelty siten, että niitä valitsemalla ruokavaliossa voidaan mm. vähentää kokonaisrasvan ja etenkin kovan rasvan sekä natriumin määrää.

Lue myös

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030