Ajan­kohtai­sta

Sydäntutkimuksen suurpalkinto Juhani Knuutille

Professori Juhani Knuutin tutkimus kattaa sepelvaltimotaudin ja sydämen vajaatoiminnan fysiologiaa ja patofysiologiaa, diagnostiikkaa ja uusien kuvantamismenetelmien kehitystä.

Ulla Toikkanen
Kuvituskuva 1
Vesa-Matti Väärä

Sydäntutkimussäätiön tunnustuspalkinto, Sydäntutkimuksen suurpalkinto myönnetään tunnustuksena pitkästä ja jatkuvasta urasta sydän- ja verisuonisairauksien tutkijana. Vuoden 2021 palkinto on myönnetty professori Juhani Knuutille, joka toimii Turussa Valtakunnallisen PET-keskuksen johtajana ja ylilääkärinä.

Palkintolautakunnan mukaan Knuuti on sekä kansallisesti että kansainvälisesti arvostettu tutkija ja hän on ollut aktiivisessa roolissa sekä kansallisten että kansainvälisten sydän- ja verisuonitauteihin liittyvien Käypä hoito -suositusten kirjoittamisessa. Hän on lisäksi tehnyt korvaamatonta työtä tieteen ja tutkimuksen tekemisessä kansantajuiseksi ja myös korjaamalla erityisesti sosiaalisessa verkossa olevaa virheellistä terveystietoa.

Lue myös

Knuutin tutkimus kattaa sepelvaltimotaudin ja sydämen vajaatoiminnan fysiologiaa ja patofysiologiaa, diagnostiikkaa ja uusien kuvantamismenetelmien kehitystä. Viime aikoina tutkimuskohteena on ollut niin sanottu haavoittunut, repeämälle altis valtimotautimuutos ja sepelvaltimotaudin diagnostiikan kehittäminen eri kuvantamismenetelmiä yhdistämällä.

Palkinnon suuruus on 20 000 euroa. Sydäntutkimussäätiö myöntää tunnustuspalkinnon nyt yhdeksännen kerran.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030