Ajan­kohtai­sta

Syntyvyyden nousu jatkuu Uudellamaalla

Näyttää, että koronavauvabuumi on todellinen ilmiö, sanoo HUS:n naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen.

Minna Pihlava
Kuvituskuva 1
Adobe/AOP

Synnytysten määrä Uudellamaalla kasvoi keväällä 8,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Tammi–toukokuussa Uudellamaalla synnytettiin yhteensä 7 089 kertaa. Tämä on 578 synnytystä enemmän kuin samoina kuukausina 2020. Synnytyksistä 80 prosenttia hoidettiin Naistenklinikalla ja Espoon sairaalassa.

Kesä on tyypillisesti vilkasta aikaa synnytyssairaaloissa. Ennusteiden mukaan synnytysten lukumäärä nousee myös tänä kesänä viime kesään verrattuna.

Lue myös

– Emme tiedä, mitä syntyvyydelle olisi käynyt ilman koronavirusepidemiaa, mutta nyt näyttää, että koronavauvabuumi on todellinen ilmiö. Synnytysten turvallisuus on buumista huolimatta pysynyt tilastojen mukaan erinomaisella tasolla. Siitä kiitämme kovan luokan ammattilaisiamme, kätilöitä ja synnytyslääkäreitä, HUS:n naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen sanoo tiedotteessa.

Vuonna 2020 Uudellamaalla hoidettiin 15 753 synnytystä, joista 12 735 pääkaupunkiseudulla. Syntyvyys nousi tällöin 1,3 prosenttia verrattuna vuoteen 2019.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030