1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Tanssi väitöksesi
Ajan­kohtai­sta

Tanssi väitöksesi

Science-lehden vuosittaisessa kilpailussa voit tehdä tanssivideon tutkimusaiheestasi.

Tanssi väitöksesi Kuva 1 / 1 Kuva: Alena Ozerova/Adobe/AOP

Science-lehden Dance Your Ph.D -kilpailu järjestetään tänä vuonna 12. kerran. Kilpailussa haastetaan tutkijat tekemään tanssivideoita väitösaiheistaan.

Ehtoihin kuuluu, että tutkijan on itse esiinnyttävä videossa. Videot julkaistaan YouTubessa ja linkki lähetetään kilpailun tuomaristolle. Takaraja osallistumiselle on 21.1.2020.

Kategorioita on neljä: fysiikka, kemia, biologia ja yhteiskuntatieteet. Säännöissä kehotetaan suhtautumaan tieteenlajien rajoihin joustavasti. Kummallisuudet ja rajanylitykset ovat tervetulleita. Kaiken kaikkiaan tavoitteena on pitää hauskaa. Tanssitaidoilla ei ole merkitystä, eikä sillä, koska väitöstutkimus on tehty.

Kilpailun voittajalle on luvassa 1000 dollarin palkinto. Kilpailua tukevat Science-lehti ja sen taustaorganisaatio American Association for the Advancement of Science.

Lue myös

Aiempien vuosien tanssivideoihin kuuluvat esimerkiksi video, jonka aiheena oli tuumorisuppressio: A Story of Tumor Suppression sekä video, joka kuvaa tajunnan tason mittaamista: Measuring consciousness after severe brain injury using brain stimulation.

Kirjoittajat
Hertta Vierula

Etusivulla juuri nyt

Tieteessä
Koronavirusinfektion mekanismeista uutta tietoa

Tampereen yliopistossa tehty tutkimus tuotti uutta tietoa reseptorista, jonka kautta koronavirus siirtyy solujen sisälle.

Ajassa
Syöpien riskitekijöistä laaja suomalaistutkimus

Tupakoivien miesten riski sairastua keuhkosyöpään on 27-kertainen verrattuna miehiin, jotka eivät koskaan ole tupakoineet.

Ajassa
Alueelliset hoitoketjut varmistavat aivoinfarktin oikean hoidon

Aivoinfarktissa tarvitaan nopeasti ambulanssikuljetus lähimpään erikoissairaanhoidon yksikköön, jossa aivot voidaan kuvantaa.

Tieteessä
Ravintolisästä ehkä apua rasvamaksaan

Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa onnistuttiin osittain parantamaan rasvamaksa rotilta.

Ajassa
STM: Koronatartuntojen kasvu näyttää taittuneen

Nopeat käänteet ovat kuitenkin mahdollisia.

Kommentti
Tuleeko burnoutti takaisin?

Jos burnoutin juurisyyt tulisi käsiteltyä paremmin, se toisi uudenlaista näkökulmaa auttamisvalikkoon, kirjoittaa Jari Turunen.