1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Tanssi väitöksesi
Ajan­kohtai­sta

Tanssi väitöksesi

Science-lehden vuosittaisessa kilpailussa voit tehdä tanssivideon tutkimusaiheestasi.

Tanssi väitöksesi Kuva 1 / 1 Kuva: Alena Ozerova/Adobe/AOP

Science-lehden Dance Your Ph.D -kilpailu järjestetään tänä vuonna 12. kerran. Kilpailussa haastetaan tutkijat tekemään tanssivideoita väitösaiheistaan.

Ehtoihin kuuluu, että tutkijan on itse esiinnyttävä videossa. Videot julkaistaan YouTubessa ja linkki lähetetään kilpailun tuomaristolle. Takaraja osallistumiselle on 21.1.2020.

Kategorioita on neljä: fysiikka, kemia, biologia ja yhteiskuntatieteet. Säännöissä kehotetaan suhtautumaan tieteenlajien rajoihin joustavasti. Kummallisuudet ja rajanylitykset ovat tervetulleita. Kaiken kaikkiaan tavoitteena on pitää hauskaa. Tanssitaidoilla ei ole merkitystä, eikä sillä, koska väitöstutkimus on tehty.

Kilpailun voittajalle on luvassa 1000 dollarin palkinto. Kilpailua tukevat Science-lehti ja sen taustaorganisaatio American Association for the Advancement of Science.

Lue myös

Aiempien vuosien tanssivideoihin kuuluvat esimerkiksi video, jonka aiheena oli tuumorisuppressio: A Story of Tumor Suppression sekä video, joka kuvaa tajunnan tason mittaamista: Measuring consciousness after severe brain injury using brain stimulation.

Kirjoittajat
Hertta Vierula

Etusivulla juuri nyt

Liitossa
Lääkäriliitto tukee hallituksen perhevapaamallia

Jäsenkunta on kysellyt Lääkäriliiton kantaa maan hallituksen helmikuun alussa esittämään perhevapaamalliin, johon Akava otti julkisuudessa kriittisen kannan.

Ajassa
Uudenlainen lukulaite auttaa näkövammaisia arjessa ja työelämässä

Orcamin MyEye -lukulaite lukee tekstiä ja tulkitsee sitä ääneen näkövammaisille korvakuulokkeen kautta.

Ajassa
WHO:n pääjohtaja: Koronavirustapauksia aikaisempaa vähemmän

Uusi koronavirus (COVID-19) ei ole nykytiedon valossa yhtä tappava kuin SARS ja MERS, kertoi eilen Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ajassa
Haitalliset bakteerit hengiltä hampaista uuden menetelmän avulla

Kaksoisvalohoitoon perustuva suomalaistutkijoiden menetelmä ei häiritse suun normaalia bakteeriflooraa eikä aiheuta resistenssiä.

Tieteessä
Gastroskopiat vähenevät, kolonoskopiat lisääntyvät

Tautikirjon muutokset muuttavat endoskopioiden tarvetta.

Tieteessä
Väitös: D-vitamiinilla ei ole yhteyttä tyypin 1 diabetekseen sairastumiseen

Tyypin 1 diabetekseen sairastuvien ja terveiden lasten D-vitamiinipitoisuuksissa ei ole eroja missään ikävaiheessa, osoittaa väitöstutkimus.