Lehti 30: Ajan­kohtai­sta 30/1995 vsk 50 s. 3211

Tapaturmariski suurin 30-50 hengen yrityksissä

Tapaturmariski alkaa kasvaa selvästi, kun yrityksen koko ylittää kymmenen hengen rajan. Riski on suurimmillaan yrityksissä, joissa työskentelee 30-50 henkeä. Kun yrityskoko kasvaa siitä suuremmaksi, riskit alkavat jälleen vähentyä, ja turvallisimpia ovat tilastojen mukaan yli 500 hengen yritykset, sanoo dosentti Heikki Laitinen Työterveyslaitoksen työturvallisuusosastolta.

Lokakuun 22. päivä alkavalla työsuojeluviikolla keskitytään työtapaturmien ehkäisyyn ja ensiapuvalmiuden parantamiseen pientyöpaikoilla. Työsuojeluviikon teemana on "Työturvallisuus tuo tuloksia".

Lue myös

Miksi tapaturmariski kasvaa yrityksen koon ylittäessä nimenomaan kymmenen hengen rajan? Dosentti Heikki Laitisen mukaan selitys on luonnollinen: yrityksen hallinta vaikeutuu koon kasvaessa, mutta vielä siinä kokoluokassa yrityksistä vastaa usein yrittäjä yksin. Hänen pitäisi osata kaikki ja ehtiä joka paikkaan. On luonnollista, että virheitä syntyy tavallista enemmän.

Talouden elpyminen näkyy jo työtapaturmien määrässä: työtapaturmia oli tämän vuoden tammi-kesäkuussa yli 7 % enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030