1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Terveyden edistämisestä kiinnostuneet vastasivat kyselyyn
Ajan­kohtai­sta 17/1998 vsk 53 s. 2078

Terveyden edistämisestä kiinnostuneet vastasivat kyselyyn

Vajaalle 200 terveyden edistämisestä kiinnostuneelle lääkärille lähetettiin kysely, jossa muun muassa kysyttiin sitä, mitä terveyden edistämiseen liittyviä aiheita Lääkäriliiton pitäisi ottaa esille.

Vastauksissa oli mainittu tietenkin kaikki terveyden riskitekijät, mutta moni oli kirjannut kiinnostuksen kohteeksi työuupumuksen, mielenterveysongelmat, elämänhallinnan, lääkärin omat rajat ja jaksamisongelmat. Esitettiin myös kysymys siitä, mitä terveyden edistäminen oikeastaan tarkoittaa ja onko elämän ainoa tarkoitus terveys.

Syksyn seminaariaiheeksi vastauksista valittiin "Yhteisön terveyteen vaikuttaminen" ja seminaari-päiväksi 22.10.98. Seminaari pidetään Lääkäritalossa. Ohjelmatiedot lähetetään elokuussa verkoston jäsenille.

Lääkäripäiville 99 terveydeksi-työryhmä ei valmistele varsinaista omaa kurssia, mutta loppiaispäivälle on suunnitteilla yhdessä OAJ:n kanssa kurssi koulukiusaamisesta, joka kiinnostanee myös lääkäreitä.

Lue myös

Muina mielipiteinä toivottiin runsaampaa koulutustarjontaa ja terveyskasvatusaineistojen arviointia, kehittelyä ja tavoitehakuista keskustelua. Eräs lääkäri toivoi Lääkärilehteen terveydeksi-palstaa, jota toimitettaisiin samalla periaatteella kuin esimerkiksi lääkeinfo- ja ravitsemuspalstaa.

Mikäli haluat liittyä tähän lääkäriverkkoon, ilmoittaudu faksilla (09) 393 0825, puhelimella (09) 393 0708 tai sähköpostitse maimu. halonen@fimnet.fi.

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Hyvää kesää

Lääkärilehden uutistuotanto jää kesätauolle juhannuksena.

Tieteessä
Kotimittaus toimiva vaihtoehto verenpaineen vuorokausirekisteröinnille

Sen sijaan kajoamattomasti arvioidun sentraalisen verenkierron paineen mittaus ei näyttänyt tuovan lisähyötyä diagnosointiin.

Ajassa
Lääkekorvaukset ylittivät 1,5 miljardia euroa

Kelan maksamat lääkekorvaukset kasvoivat viime vuonna 91 miljoonaa euroa.

Ajassa
Biopankkien toimintaa yhtenäistetään

Biopankkilain uudistuksessa sovitettiin yhteen biopankkilainsäädännön ohjausryhmän tunnistamat muutostarpeet ja EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämät muutokset.

Ajassa
Klamydia, tippuri ja kuppa leviävät

Seksitautien määrä lisääntyi selvästi vuonna 2019.

Ajassa
Aloittaako HUS kohdunsiirrot?

HUS suunnittelee pilottitutkimuksen aloittamista ja kohdunsiirtoryhmän perustamista.