Ajan­kohtai­sta

Terveysteknologian laitteiden hamstraus vaarantaa hoidon

Yritysten varastotilanne on toistaiseksi kohtuullinen.

Anne Seppänen
Kuvituskuva 1
ADOBE/AOP

Sailab -MedTech Finland ry toivoo maltillisuutta terveysteknologian laitteiden ja tarvikkeiden, kuten lääkinnällisten laitteiden ja in vitro -diagnostiikkaan tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankinnoissa.

– Terveydenhuollon toimivuuden ja jatkuvuuden kannalta on tärkeää huolehtia terveysteknologian ratkaisujen valtakunnallisesta saatavuudesta ja pidättäytyä niin kutsutusta hamstrauksesta, sanoo toimitusjohtaja Laura Simik Sailab -MedTech Finland ry:stä.

COVID-19 aiheuttaman tilanteen kehittymistä on vaikea ennustaa. Simik pitää kuitenkin todennäköisenä, että tuotteiden ja tarvikkeiden saatavuus vaikeutuu, mikäli tilanne jatkuu pidempään.

– Terveydenhuoltosektorin toimijoiden on yhteistyössä varmistettava, että potilailla ja sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöllä on oikeus hyvään hoitoon ja suojaustasoon Suomessa asuinpaikasta riippumatta, Simik korostaa.

Yritysten varastotilanne on toistaiseksi kohtuullinen.

– Toivomme eri osapuolten välistä vahvaa yhteistyötä, maltillisuutta ja vuorovaikutusta, Simik sanoo.

Lue myös

Sailab -MedTech Finland ry suosittaa jäsenyrityksiään siirtämään kaikkia ei-kriittisiä asiakaskäyntejä ja koulutuksia. Suositus on voimassa, kunnes COVID-19-tilanne on rauhoittunut.

– Mikäli asiakaskäynti, koulutus tai vastaava on tarpeen kriittisyytensä, terveydenhuollon toimivuuden ja esimerkiksi epidemian kuriin saamisen vuoksi, on se hyvä toteuttaa - varovaisuutta noudattaen, Simik sanoo.

Sailab -MedTech Finland ry edustaa yli sataa maailman ja Suomen suurinta terveysteknologiayritystä.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030