Ajan­kohtai­sta

Traumasimulaatiokoulutuksessa harjoiteltiin pelastusta maastossa

Koulutuksessa opeteltiin muun muassa hypotermisen melojan tutkimista, hoitamista ja kuljettamista.

Ulla Toikkanen
Kuvituskuva 1
Dimitri Lisitsyn

Repoveden kansallispuistossa pelastuksen, rajavartioston ja terveydenhuollon ammattilaiset oppivat, miten korkealta pudonnutta kiipeilijää, pään vamman saanutta maastopyöräilijää ja hypotermista melojaa tutkitaan, hoidetaan ja kuljetetaan.

Anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri Emil Reitala Porvoon sairaalasta piti koulutuksen tärkeänä oppina moniammatillisessa tiimissä toimimista poikkeuksellisissa olosuhteissa.

– Oli vaikuttavaa nähdä monien alojen ammattilaisia harjoittelemassa pelastustyötä maastossa, jossa onnettomuuksia voi oikeasti tapahtua. Tiimi oli poikkeuksellinen: siinä oli läpileikkaus koko pelastusalan henkilökunnasta.

Reitala kiittelee koulutusta korkeatasoiseksi ja uskoo, että siitä on myöhemmin hyötyä käytännön työssä. Hän haluaisi toimia tulevaisuudessa ensihoitolääkärinä kentällä.

Lue myös

Osallistujat meloivat ja kiipeilivät

Olhava Emergency Medicine Camp -tapahtumassa siirryttiin rastilta toiselle kävellen, maastopyöräillen, meloen ja kiipeillen.

Tapahtuma oli Kymenlaakson Laatupäivystys Oy:n, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsoten, Kymenlaakson pelastuslaitos KYMPE:n, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:n, Rajavartiolaitoksen, Finn’Em ry:n ja Metsähallituksen yhteinen ponnistus.

Kirjoittajat

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030