Lehti 32: Ajan­kohtai­sta 32/1996 vsk 51 s. 3405

Tules-teko- palkinto tänä vuonna Tapio Videmanille

Vuoden 1996 tules-teko-palkinto on tunnustus professori Tapio Videmanin laaja-alaisesta tutkimustyöstä tuki- ja liikuntaelinsairauksien alalla. Palkinnon myöntää alan yhdistysten yhteistoimintaelin Tules-liiga.

Videman on ollut edelläkävijä immobilisaation haitallisten vaikutusten osoittamisessa tuki- ja liikuntaelimistöön. Viime vuosina hänen ryhmänsä on tehnyt uraauurtavaa työtä selvittäessään perintötekijöiden osuutta lanneselän sairauksissa.

Videman on tällä hetkellä virkavapaana Jyväskylän yliopiston urheilulääketieteen professorin virasta ja työskentelee Edmontonissa Albertan yliopistossa.

Lue myös

Videmanilla on laajat yhteydet selkätutkimuksen johtaviin kansainvälisiin työryhmiin. Hän on ollut vuosien ajan arvostetun Kansainvälisen selkätutkimusseuran aktiivinen jäsen. Yhdysvaltain National Institute of Health on kutsunut hänet asiantuntijaksi työryhmään, joka kehittää selkätutkimuksen strategioita.

Videman on julkaissut yli sata tieteellistä artikkelia, lähinnä selkäsairauksien alalta. Hänen tutkimusryhmänsä on saanut neljästi Kansainvälisen selkätutkimusseuran arvostetut ns. Volvo-palkinnot. Suomalainen selkätutkimusseura on myöntänyt hänen työryhmälleen kolme kertaa Camp Scandinavia -palkinnon.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030