1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Tutkimusprofessori Timo Partoselle Psykiatrian Tutkimussäätiön Mielenterveyspalkinto
Ajan­kohtai­sta

Tutkimusprofessori Timo Partoselle Psykiatrian Tutkimussäätiön Mielenterveyspalkinto

Palkinnon perusteluissa korostetaan Partosen pitkää ja johdonmukaista työtä luotettavan mielenterveystiedon levittäjänä.

Tutkimusprofessori Timo Partoselle Psykiatrian Tutkimussäätiön Mielenterveyspalkinto Kuva 1 / 1 Kuva: KIMMO BRANDT

Tutkimusprofessori Timo Partonen saa vuoden 2020 Psykiatrian Tutkimussäätiön Mielenterveyspalkinnon. Palkinnon perustelujen mukaan Timo Partonen on tehnyt pitkään ja johdonmukaisesti työtä luotettavan mielenterveystiedon levittäjänä.

Psykiatrian erikoislääkäri, psykiatrian dosentti Timo Partonen toimii Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella tutkimusprofessorina ja aktiivisena tutkijana Helsingin yliopiston akateemisessa lääketiedekeskuksessa.

Vuosittain jaettavalla palkinnolla Psykiatrian Tutkimussäätiö haluaa nostaa esiin yhteiskunnassamme mielenterveyskysymyksiin ansiokkaalla tavalla vaikuttavia toimijoita.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Partosella on mittava ura psykiatrian erikoislääkärinä, psykiatrian klinikan kliinisenä opettajana, tutkijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana. Hänen omimpia tutkimus- ja erityisosaamisalueitaan ovat valoon, vuorokausirytmiin ja uneen sekä itsemurhien esiintyvyyteen liittyvät kysymykset. Partonen on jakanut niihin liittyvää tietoa myös varsinaisen tiedeyhteisön ulkopuolelle toimien merkittävällä tavalla tieteen popularisoijana ja lisäten yleistä ymmärrystä mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Tällainen työ on tärkeää mielenterveysmyönteisyyden lisäämiseksi ja mielenterveyteen liittyvien ennakkoluulojen hälventämiseksi.

Lue myös

Partonen on toiminut kouluttajana, Psychiatria Fennica -lehden päätoimittajana sekä lukuisten lääketieteellisten kirjojen ja artikkelien kirjoittajana ja toimittajana. Hän toimii myös Lääkärilehden lääkäritoimituksessa.

Partonen on osaltaan ollut nostamassa maamme psykiatrian osaamista selkeästi kansainväliselle tasolle. Partonen on kollegoiden parissa laajasti arvostettu, monipuolinen asiantuntija. Hän on yhteistyökumppanina aina ystävällinen, auttavainen, aikaansaava ja asioihin aktiivisesti tarttuva.

Kirjoittajat
Ulla Toikkanen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Viiden kysymyksen taktiikalla

Ylidiagnostiikkaa ja ylihoitoa voi hillitä ­pysähtymällä hetkeksi ennen päätöksentekoa.

Tieteessä
Juoksu antaa virtaa väittelijälle

– Juoksu antaa enemmän kuin ottaa, toteaa Sami Saku.

Tieteessä
Voiko korvatulehduksia estää ihmisen omalla bakteerilla?

Oulun yliopistossa tutkitaan, voiko lasten korvatulehduksia estää elimistön omalla bakteerilla.

Pääkirjoitus
Terveiden hoitamisen vaarat

Perusteettomien lääketieteellisten tutkimusten markkinointia on rajoitettava.

Työssä
Selittää ­vai ennustaa?

Selitysmalleja ei juuri pohdita tai esitetä, toteaa Aleksi Reito.