1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Työterveyshuollon erikoislääkärikoulutus saa jatkorahoituksen
Ajan­kohtai­sta

Työterveyshuollon erikoislääkärikoulutus saa jatkorahoituksen

Erikoislääkärikoulutuksen rahoituksen yhtenäistäminen on sosiaali- ja terveysministeriön työlistalla.

Työterveyshuollon erikoislääkärikoulutus saa jatkorahoituksen Kuva 1 / 1

Hallitus esittää eduskunnalle, että työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen rahoitus jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka.

Laissa olevia määräaikaisia säännöksiä jatkamalla työterveyshuollon erikoislääkäritutkintojen määrä säilyy nykyisellä tasolla, noin 50:ssä vuosittain.

Erikoislääkärikoulutuksen rahoitusta ja järjestelmää uudistetaan parhaillaan. Sosiaali- ja terveysministeriö selvittää, miten työterveyshuollon erikoislääkärikoulutuksen ja muun erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikoulutuksen rahoitusta voitaisiin yhtenäistää.

Ministeriö julkaisi samalla talousarvioesityksensä, jonka mukaan hallinnonalan määrärahat olisivat vuonna 2018 noin 15 miljardia euroa. Lisäystä kuluvaan vuoteen on noin 0,36 miljardia euroa.

Varoja käytetään muun muassa Kansallisen neurotutkimuskeskuksen perustamiseen ja sosiaali- ja terveydenhuollon tietojen käyttöä hallinnoivan lupaviranomaisen perustamiseen.

Lue myös

– Toimenpiteillä tavoitellaan Suomen kehittymistä edelläkävijämaaksi ja kansainvälisesti halutuksi yhteistyökumppaniksi neurotutkimusta ja sote-tietovarantoja hyödyntävälle terveydenhuollon huippututkimukselle. Lisäksi tavoitteena on sosiaali- ja terveysalaa hyödyttävän uuden yritystoiminnan ja työpaikkojen luominen Suomeen, ministeriö tiedottaa.

Kuva: Vesa-Matti Väärä. Vastaava työterveyslääkäri Ritva Borman Länsirannikon Työterveys Oy:stä tutkii.

Kirjoittajat
Miia Soininen

Etusivulla juuri nyt

Työssä
Kun aika on – näin lopetat vastaanoton

Lääkäri ei voi lopettaa vastaanottoaan noin vaan.

Tieteessä
Lääkkeiden riskinjakosopimuksille on selvä tarve

Sairaaloiden ja lääkeyritysten sopimukset ovat yleistyneet Suomessakin.

Ajassa
Mihin yleislääkäripäivystäjää tarvitaan yöllä?

Ei pidä lähteä lääkärin ammattiin, jos ajattelee, että tehdään virkamiestyötä virka-aikana päiväsaikaan, sanoo lääkintöneuvos Timo Keistinen.

Liitossa
Laatupalkinnosta kilpailee kolme finalistia

Yksi finalisteista on Heinola, jossa on kehitetty vanhuspalveluiden lääkäritoimintaa – kuvassa ovat johtava ylilääkäri Kirsi Timonen sekä geriatrian erikoislääkärit Pirjo Peltomäki ja Markus Peltonen.

Tiedepääkirjoitus
Parkinsonin tauti – uraatistako apua?

Uraattitason nostaminen farmakologisesti voisi hidastaa sekä motoristen että kognitiivisten oireiden etenemistä, kirjoittaa Tua Annanmäki.

Ajassa
Mukana porukassa

– Johtoryhmässä on päässyt tutustumaan työyhteisöön laajemmin, kertoo erikoistuva lääkäri Joel Holmen.