Ajan­kohtai­sta

Uusi valtuuskunta aloitti – puheenjohtajaksi Matias Rantanen

Lääkäriliiton uusi valtuuskunta on aloittanut ensimmäisen kokouksensa.

Pekka Nykänen
Kuvituskuva 1
Jussi Helttunen

Kaksipäiväinen kokous järjestetään Helsingissä kongressikeskus Paasitornissa. Kokoukseen noudatetaan turvavälejä ja osallistujilla on maskipakko. Osallistujilta kysytään myös koronapassi.

Valtuuskunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kokouksen alussa Matias Rantanen. Rantanen valittiin valtuuskuntaan Nuorten Lääkäreiden yhdistyksen NLY:n listoilta. Rantanen, 38, on anestesian ja tehohoidon erikoislääkäri ja työskentelee Tyksissä.

Puheenjohtajan kausi on kolmivuotinen. Edellinen puheenjohtaja Marjo Parkkila-Harju ei ollut valtuuskunnan vaaleissa ehdolla.

Varapuheenjohtajaksi valittiin Kari-Pekka Martimo.

Jäsenmaksu alenee

Kokouksen asialistalla on rutiinikohtien lisäksi Lääkäriliiton strategian päivitys vuosiksi 2022–24.

Jäsenmaksua esitetään alennettavaksi 484 euroon, koska se ei enää sisällä Lääkärien työttömyyskassan jäsenmaksua. Kassa yhdistyy vuodenvaihteessa Lakimiesten työttömyyskassan kanssa ja lähettää laskunsa itse.

Jos hallituksen esitys menee läpi, kassaan kuuluvan jäsenen maksurasitus pienenee. Liiton jäsenmaksu on tänä vuonna 528 euroa ja työttömyyskassa perii ensi vuonna 30 euroa.

Uusi hallitus ja hallituksen puheenjohtaja Lääkäriliitolle valitaan perjantaina. Erovuoroisia jäseniä ovat Martti Kekomäki, Satu Rannisto ja Joonas Rautavaara.

Lue myös

Hallituksen jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi siten, että heistä eroaa joka toinen vuosi kolme ja joka toinen vuosi neljä.

Sely suurin ryhmä

Uuden valtuuskunnan suurin ryhmä on Suomen Erikoislääkäriyhdistys Sely. Sillä on valtuuskunnan 60 paikasta 25. Nuorten Lääkäreiden Yhdistyksellä NLY:llä paikkoja 16, yleislääkäreillä (GPF ja Syly) 10 ja Suomen Seniorilääkäreillä 9.

Valtuuskunta uusiutui syksyn vaaleissa voimakkaasti. Uusia jäseniä on 34.

Lääkärilehti seuraa kokouksen etenemistä ja uutisoi päätöksistä verkkosivuillaan.

Kirjoittajat

Pekka Nykänen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030