Ajan­kohtai­sta

Vauvakadon seuraus: OYS siirtää vakansseja synnytyksistä syöpiin

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin naistentautien ja synnytysten yksikön yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.

Minna Pihlava
Kuvituskuva 1
Adobe/AOP

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri siirtää 14 vakanssia synnytysten ja naistentautien vastuualueelta syöpäpotilaiden hoitoon.

Tähän tulokseen päädyttiin naistentautien ja synnytysten yksikön yhteistoimintaneuvotteluissa.

Neuvottelut saatiin päätökseen ilman henkilöstövähennyksiä. Vakansseja vapautui erilaisin sisäisin järjestelyin, muun muassa eläköitymisten kautta. Syöpätaudeille siirtyvien henkilöiden lisäksi osa työntekijöistä siirtyy vierihoito-osastolle ja lasten teholle.

Siirtyvien vakanssien joukossa ei ole synnytysten ja naistentautien vastuualueen johtajan Eila Suvannon mukaan lääkärinvakansseja.

Sairaanhoitopiiri on perustanut muutoksen tueksi työryhmän, jossa on mukana työntekijöiden, työnantajan ja työsuojelun edustajat.

Syntyvyys laski neljänneksen

Järjestelyn taustalla on syntyvyyden lasku. Synnytysten määrä on seitsemässä vuodessa laskenut 24 prosenttia Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Samaan aikaan syöpäpotilaiden määrä on kasvanut muun muassa väestön vanhenemisen ja kehittyneen varhaisdiagnostiikan vuoksi.

Lue myös

Synnytysten ja naistentautien vastuualueen osasto 11B sulkeutuu 20. joulukuuta. Synnytysten ja naistentautien osastolta vähenee 18 sairaansijaa. Jäljelle jäävä sairaansijojen määrä vastaa sairaanhoitopiirin mukaan nykytarpeita ja on lähes sama kuin OYS:n uudisrakennukseen suunniteltujen sairaansijojen määrä.

Nykyisen syöpätautien ja hematologian vuodeosaston 44 toiminta laajenee vapautuviin vuodeosastotiloihin.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030