Lehti 43: Ajan­kohtai­sta 43/2012 vsk 67 s. 3086

Verkonnostaja

Juha-Pekka Honkanen

Fimnetin keskustelufoorumit sopivat päivänpolttavien aiheiden ruotimisen lisäksi myös ammatillisten kysymysten ratkaisemiseen. Lääkäri ja Apteekki -alue tarjoaa sillan farmasistien tykö, ja sitä näytetään usein käytettävän esimerkiksi heikosti saatavien lääkkeiden metsästämiseen. Esimerkiksi kaliumpermanganaatin saatavuutta ihmetellään What happened to KMnO4? -säikeessä. Apteekkariliiton riveistä löytyykin kysyjille palkitseva vastaus.

Keskustelutaululla pohditaan myös useassa kunnassa tekeillä olevia nettiportaaleita, joiden kautta väestö voi muun muassa varata aikoja terveydenhoitoon, vilkaista laboratoriotuloksiaan ja esimerkiksi Oulussa myös syöttää kotona otettuja mittaustuloksiaan. Ovatko Oma hoito -viritykset tehotonta ******? -keskustelu kaipaa lisää näkemyksiä siitä, mistä kuntien terveysportaaleissa on oikeastaan kyse. Arvokkaita sillanrakentajia vai turhaa huttua? Mielenkiintoista on, että verkkoyhteyksiä asiakkaan ja terveydenhuollon välille rakennetaan omina hankkeinaan eri kaupungeissa. Miten käy, jos eräänä päivänä maan isät päättävät rakentaa kansallisen portaalin vastaavaan käyttöön?

Mediassa viime viikot velloneeseen venäläistaustaisten lasten huostaanottoasiaan on tartuttu myös sosiaali- ja terveysministeriössä. STM on osaltaan lähtenyt karsimaan disinformaatiota koostamalla venäjäksi käännetyn tietopaketin lastensuojelusta. Osoitteesta http://www.stm.fi/ru/child_welfare löytyvän tekstin lopussa on linkki saman paketin suomenkieliseen versioon.

Lue myös

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030