Ajan­kohtai­sta

Viisi Oysin lääkäriä Oulun yliopiston kliinisen alan professoreiksi

Uusi toimintamalli mahdollistaa käytännön potilastyön ja kliinisen tutkimuksen yhdistämisen aiempaa joustavammin.

Ulla Toikkanen
Kuvituskuva 1
Panthermedia

Viisi Oysissa työskentelevää lääkäriä on valittu Oulun yliopiston uusiin kliinisen alan professorien virkoihin.

– Kyseessä on varsin ainutlaatuinen avaus maassamme. Ei ole tiedossa, että muissa yliopistosairaaloissa olisi avattu näin suurta määrää kliinisiä yhteisprofessuureja yhtä aikaa, lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Anne Remes sanoo tiedotteessa.

Uudenlainen toimintamalli mahdollistaa käytännön potilastyön ja kliinisen tutkimuksen yhdistämisen aiempaa joustavammin. Valitut henkilöt aloittivat uusissa viroissaan syyskuun alussa.

Professuurit osa-aikaisia

Tehtäviin valitut henkilöt toimivat päätyökseen Oysissa potilastyössä. Osa-aikaisen professuurin myötä työnkuvaan sisältyy lisäksi tutkimusta, opetusta ja yhteiskunnallista vaikuttamista.

Rahoitus professuureihin tulee lääketieteellisen tiedekunnan strategisesta rahoituksesta ja Oulun yliopiston tukisäätiön kautta.

Synnytys- ja naistentautiopin professuuriin valittiin synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri, perinatologi, LT, dosentti Marja Vääräsmäki.

Lue myös

Lastentautiopin professuuriin nimitettiin lastentautien erikoislääkäri, lasten infektiolääkäri, LT, dosentti Terhi Tapiainen. Kliinisen epidemiologian professuuriin valittiin gastroenterologiseen kirurgiaan erikoistuva lääkäri, LT, dosentti Joonas Kauppila. Gastrokirurgian professuuriin nimitettiin gastroenterologisen ja yleiskirurgian erikoislääkäri, LT, dosentti Tero Rautio ja perinnöllisyyslääketieteen professuuriin perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäri, LT, dosentti Jukka Moilanen.

Kirjoittajat

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030