Jäsen

Akavalle valitaan uusi puheenjohtaja marraskuussa

Jokaisella Akavan jäsenjärjestöllä on mahdollisuus asettaa ehdokkaita.

Sari Kosonen
Sari Kosonen
Lääkäriliitto ei ole vielä päättänyt ehdokastaan Akavan uudeksi puheenjohtajaksi.

Akavan nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder on ilmoittanut jättävänsä tehtävän kesken kauden, joka olisi jatkunut toukokuuhun 2024. Uuden puheenjohtajan valitsevat Akavan 36 jäsenjärjestöä liittokokouksessa.

Puheenjohtajan toimikausi on neljä vuotta. Puheenjohtaja valitaan nyt kuitenkin lyhyemmälle kaudelle eli toukokuun 2024 liittokokoukseen asti.

Lääkäriliitolla ei vielä ehdokasta

Jokaisella Akavan jäsenjärjestöllä on mahdollisuus asettaa ehdokkaita Akavan puheenjohtajan tehtävään. Tähän mennessä ehdokkaita on ilmoittautunut kaksi: Tekniikan akateemisten toiminnanjohtaja Jari Jokinen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon toiminnanjohtaja Maria Löfgren .

Ehdokkaita voidaan esittää vielä marraskuun 14. päivänä järjestettävässä liittokokouksessa. Lääkäriliitto ei ole vielä päättänyt ehdokastaan.

Akavan puheenjohtajan tehtävä on kokopäivätoiminen. Puheenjohtaja johtaa Akavan hallitusta ja toimistoa. Hän on Akavan edustaja julkisuudessa ja useissa työryhmissä sekä vastaa sidosryhmäsuhteista ja edunvalvontatoiminnasta. Puheenjohtaja on yhteiskunnallinen vaikuttaja ja keskustelija.

Lue myös

Ehdokkaat esittäytyvät paneelikeskusteluissa

Akava järjestää ennen puheenjohtajavaalia kaksi paneelikeskustelua, joissa ehdokkaat voivat esittäytyä. Paneelit ovat 13. syyskuuta kello 17­–18 ja 8. marraskuuta kello 17.30­–18.30. Keskustelut välitetään verkkolähetyksinä, joita kaikki kiinnostuneet voivat seurata.

Tiistaina 13. syyskuuta paneelikeskustelussa ovat mukana Jokinen ja Löfgren. Paneelia juontaa toimittaja Eeva Lehtimäki . Verkkolähetystä pääset seuraamaan tästä .

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030