Jäsen

Henkilöstöraportin analysointi vielä kesken

Minna Pihlava

Lääkäriliiton hallituksen puheenjohtaja Niina Koivuviita  piti valtuuskunnan kokouksen aluksi katsauksen ajankohtaisista asioista. Kehysriihen leikkaukset olivat hänen mukaansa liitolle pettymys. Epämieluisimmaksi niistä hän kuvasi hoitotakuulinjausta.

Sairaalaverkkolinjauksessa oli Koivuviiden mukaan positiivista se, että toinen vaihe akuuttisairaaloista ei etene.

Hieman ennen valtuuskunnan kokousta julkistettiin valtioneuvoston selvitys sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstötarpeesta.

– Liitto jatkaa raportin analysointia. Ainakin siihen, miten ulkomailla opiskelevien määrän on raportissa arvioitu, tarvitaan lisäselvyyttä, Koivuviita sanoi. 

Edunvalvonnan puolella on puhututtanut kahden tunnin ulosmarssi, johon Lääkärilitto osallistui osana Akavan mielenilmausta.

Liittoon tuli kymmeniä palautteita, kielteisiä ja myönteisiä, Koivuviita kertoi. Hän kuvasi mielenilmausta efektiiviseksi toimenpiteeksi, jolla Akavan ja Lääkäriliiton kanta saatiin päättäjien tietoisuuteen.

Sote-työntekijöiden vaalikelpoisuus hyvinvointialueiden valtuustoissa on myös puhuttanut. Lääkäriliiton kanta on, että vaalikelpoisuus on palautettava hyvinvointialueiden työntekijöille, jotka eivät työskentele johdossa. Lääkäriliiton edustajat kävivät hiljattain muiden sote-ammattijärjestöjen keskustelemassa aiheesta kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikosen  kanssa. 

Nopeaa muutosta ei Koivuviidan mukaan ole näköpiirissä.

Kirjoittaja

Minna Pihlava

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030