Jäsen

Jukka Mattila politiikkatoimialan johtajaksi

Mattila aloittaa eläkkeelle siirtyvän Heikki Pärnäsen seuraajana joulukuussa. 

Sari Kosonen
– Kiinnostuin liiton tehtävästä, koska siinä voi toimia lääkärikunnan, potilaiden ja koko terveydenhuollon hyväksi, Jukka Mattila kertoo.

Politiikkatoimialan johtajaksi on valittu LL, yleislääketieteen erikoislääkäri Jukka Mattila . Hän aloittaa uudessa tehtävässään 7. joulukuuta.

Mattilalla on pitkä kokemus terveydenhuollon johtotehtävistä. Lääkäriliittoon hän siirtyy Lapin hyvinvointialueen somaattisen erikoissairaanhoidon johtajan tehtävästä.

Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa lääkintöneuvoksena sosiaali- ja terveysministeriössä, Mehiläisen kuntapalveluiden liiketoimintajohtajana sekä terveyskeskusten johtajana eri puolilla maata.

– Olen nyt 62-vuotias, joten eläkeikä lähestyy, pitkällä tulevaisuudessa tosin. Mietin, miten voisin vielä parhaiten hyödyntää kokemustani yleiseen hyvään. Logiikkani mukaan lääkärien hyvinvointi ja hyvin toimiva terveydenhuolto ovat kiinteästi toisistaan riippuvaisia. Kiinnostuin liiton tehtävästä, koska siinä voi toimia lääkärikunnan, potilaiden ja koko terveydenhuollon hyväksi, Mattila kertoo.

Haasteita on paljon – mutta juuri ne innostavat Mattilaa.

– En odota mitään helppoa jäähdyttelyä uran päätteeksi. Tällä hetkellä alalla on paljon suuria ja pieniä asioita, jotka voivat mennä hyvin, kohtuullisesti tai huonosti.

Lue myös

Ajankohtaisista asioista hän nostaa esiin terveydenhuoltolain muutostarpeet, vuokralääkärikysymyksen oireena terveydenhuollon ongelmista ja erikoistumiskoulutukseen liittyvät haasteet.

Toiminnanjohtaja Janne Aaltonen toivottaa Mattilan lämpimästi tervetulleeksi liittoon.

– Mattilan valintaan vaikutti vahvasti hänen erittäin laaja-alainen kokemuksensa terveydenhuollon eri osa-alueista. Hänellä on aiempaa kokemusta sekä perusterveydenhuollosta että erikoissairaanhoidosta ja sekä julkisesta että yksityisestä toiminnasta, Aaltonen sanoo.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030