Jäsen

Lääkäriliitto osallistuu Prideen tänäkin vuonna

Liiton tavoitteena on toimia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämiseksi.

Sari Kosonen
Adobe/AOP

Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta juhliva Helsinki Pride -viikko järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa. Kulkue ja puistojuhla toteutuvat Pride-viikon lauantaina 1. heinäkuuta.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna Riemu ja kapina. Teemaa nostetaan esiin laajasti viikon ohjelmassa, jossa keskiöön nostetaan sateenkaariaktivisteja ja -taiteilijoita.

Lääkäriliitto on mukana tapahtumassa virallisena yhteisökumppanina.

Liiton valtuuskunta käsitteli osallistumista Helsinki Pride -kulkueeseen Nuorten Lääkärien Yhdistyksen tekemän aloitteen pohjalta joulukuussa 2019. Valtuuskunta päätti tuolloin, että liitto osallistuu jatkossa kulkueeseen.

– Liiton tavoitteena on toimia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistämiseksi. Lääkärikunnan viesti on, että potilas saa lääkäriltä aina tasa-arvoista, oikeudenmukaista ja syrjimätöntä kohtelua, toiminnanjohtaja Janne Aaltonen kertoo.

Lue myös

Lääkäriliitolla on kulkueessa oma nimetty blokki, johon liiton jäsenet voivat ilmoittautua. Ohjeet ovat liiton verkkosivuilla.

– Pride-kulkue on todella hieno tapahtuma, ja yleensä ilmatkin ovat suosineet. Kannustan osallistumaan, kaikki ovat tervetulleita, Aaltonen sanoo.

Lääkäritalolla Helsingissä on sateenkaariliputus Pride-viikon ajan. Pride-teema näkyy myös liiton sosiaalisen median kanavissa sekä Lääkärilehdessä.

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030